Kategóriák: DorogHírekKék hírek

Öt évet kapott az egyik dorogi rabló

Az Esztergomi Járásbíróság a kétrendbeli minősített rablás bűntette miatt indult ügyben jogerősen 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 205.000 forint kártérítés megfizetésére kötelezte azt a többszörös visszaeső férfit, akinek két társa közül az egyiket 2018-ban nyolc év fegyházbüntetésre, a másikat 6 év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság ugyanezen bűncselekmény miatt.

A megállapított tényállás szerint a férfi negyedmagával gépkocsival utazott a dorogi sértettek házához 2014. február 4-én az esti órákban, mert azt a tippet kapták, hogy az idős sértettek nagyobb összeget tartanak maguknál.

Az egyik elkövető a kertkaput megemelte, így az kinyílt, majd a ház áramellátását kiiktatta, ezért a sértett férfi kilépett a házból, felkapcsolta a megszakítót. Ekkor a vádlott a sértett férfit a mellkasánál fogva a lakás padlójára lökte, ököllel arcon ütötte és egy kb. 10 cm-es pengehosszúságú kést a feje mellé téve megkérdezte tőle, hogy „hol van a pénz és az arany.”  A sértett férfi segítségért kiáltott, mire az elkövető megfenyegette, hogy elvágja a torkát, majd a cipőjével a fejére lépett, így megakadályozva a további kiabálást. A vádlott a sértett férfinak horzsolt és zúzott sérüléseket okozott.

A vádlott két társa eközben a lakást átkutatta, egyikük a sértett nő arcára pulóvert szorított, pénzt és aranyat követelt tőle.

A sértett nő az erőszakos magatartás és fenyegetés hatására elmondta, hogy hol tartják a pénzüket és az ékszereket, így a rablók 205.000 forint készpénzt, valamint a sértett nő összesen 245.640 forint értékű ékszereit magukhoz vették. A három férfi negyedik társa – akinek személye ismeretlen – eközben a gépkocsiban várakozott.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék