Kategóriák: EsztergomHírek

Több helyen változik a forgalmi rend Esztergomban

Esztergom úthálózatának forgalomtechnikai megoldásait rendszeresen felülvizsgálják és a balesetmentes, észszerű közlekedés érdekében formáljak azokat. Közúti táblák kihelyezését, eltávolítását, módosítását lakossági, hatósági, illetve hivatali kérelem alapján bírálja el a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Kulturális Bizottság.

Az önkormányzat a korábbi bizottsági üléseken elfogadott módosítások közül december 1-én, szerdán a következőket hajtják végre:

  • Gesztenye fasorra történő behajtás korlátozása. A Kis-Duna menti partsáv megóvása érdekében korlátozzák a Gesztenye fasoron történő parkolást és behajtást. A zeneiskolát megközelítő gyalogosrámpa kivitelezésének befejezésével a terület a Bottyán híd irányából is akadálymentesen és biztonságosan megközelíthető lett. A Gesztenye fasoron található intézmények, létesítmények gyalogosan megközelíthetők, a Gőzhajó utcai ingyenes parkoló kellő mennyiségű jármű számára biztosít várakozási lehetőséget, mely közvetlenül a fasor mellett található. A Szent Miklós hídnál található bejáraton mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre. Behajtási engedélyért kérjük az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Hatósági Osztályához forduljanak.
  • 20 km/h sebességkorlátozás Szenttamás városrészen. A meredek, szűk keresztmetszetű utcákban indokolt a mérsékelt sebességgel történő közlekedés. A 20-as zóna táblák a városrész bejáratain kerülnek kihelyezésre, azaz a Basa, Nap, Galamb és Esze Tamás utcákban.
  • Nap utca egyirányúsítása. A Becket Tamás utca felújítási munkáinak befejezésével visszaállítják a Nap utca korábbi forgalmi rendjét, azaz a Basa utca irányából a Vasvári Pál utca irányába egyirányú forgalmi rend kerül kialakításra.
  • A Petőfi Sándor utca járdáin történő várakozás szabályozása. Az utcán közlekedő gyalogosok biztonsága érdekében szabályozzák a járdán, padkán történő parkolást. Az önkormányzat felhívja a figyelmüket, hogy a KRESZ szerint a járdán – részben vagy teljes terjedelemben – csak akkor szabad megállni, ha azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi, a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg. A parkolási szabályok betartása érdekében az érintett helyeken várakozni tilos, padkán történő várakozás tilalma jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre.

Az önkormányzat kéri, hogy az érintett útszakaszon a megváltozott forgalmi rendnek megfelelően, körültekintően közlekedjenek.

Forrás: esztergom.hu

Megosztás