Kategóriák: HírekPiliscsév

Fejlesztések Piliscséven

A közelmúltban több beruházás is megvalósult Piliscséven. November 26-án a Magyar Falu Program keretében elnyert traktort és az új orvosi eszközöket adták át.

Öt pályázatot is sikeresen megnyert Piliscsév önkormányzata, melyeket a Magyar Falu Program keretében írtak ki. Mintegy ötmillió forint támogatásból újult meg a Béke utca és az Urbanics Pál utca járdáinak egy-egy szakasza. Szintén ötmillió forintos támogatásból fejlesztették a Jubileum téri játszóteret, ahova új hajó, három hinta, körforgó, egyensúlyozó pálya és pad került. A legújabb fejlesztések közé tartozik az urnafal, melyet a piliscsévi temetőben hoztak létre ötmillió forintos forrásból. De ide tartozik az új traktor megvásárlása is, melyhez 15 millió forintot biztosított a kormány. Mindemellett az egészségügyre is jutott pénz, hiszen a háziorvosi és a fogorvosi ellátáshoz kétmillió forint értékben vásároltak új eszközöket.

„Nagyon örülök, hogy ilyen sok támogatást kapunk a kormánytól. Én azt gondolom, hogy egy település csak akkor tud fejlődni, hogyha pályázik is, mert egy kistelepülés önerőből nem tud mindent megvalósítani. A jövőben is arra fogunk törekedni, hogy a lehető legtöbb pályázatot sikeresen véghez vigyük.” – mondta Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester asszony az átadó ünnepségen, majd az elnyert orvosi eszközök kapcsán kiemelte: „Én azt gondolom, hogy az egészségügyi dolgozók, doktorok, doktornők nagyon örülnek ennek a fejlesztésnek, hogy valóban megfelelő eszközökkel tudják segíteni a lakosság gyógyulását.” A kommunális eszköz beszerzésével kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy a felszerelt traktor a zöldhulladék-gazdálkodást, a település arculatának javítását és a káros környezeti hatások negligálását fogja segíteni.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy folyamatosak a fejlesztések Piliscséven. „Most éppen orvosi műszereket és munkaeszközt adtunk át. Az előbbi az egészségügy hatékonyságát, az utóbbi pedig a közterületek rendben tartását szolgálja. Mindemellett, ahogyan a polgármester asszonytól hallhattuk, az elmúlt időszakban felújították az óvodát, valamint a játszóteret is fejlesztették” – tette hozzá a képviselő, majd megjegyezte: „Nagyon örülök, hogy az önkormányzat mindig ki is egészíti a forrásokat és mindig többet valósít meg, mint amennyire pályázott”. Dr. Völner Pál portálunknak elmondta: a kormány számára kiemelten fontosak a falvak és a falvakban élők, ezért 2010-ben véget vetettek az addigi, a kisebb településeket ellehetetlenítő politikának. „A Magyar Falu Program csak az egyik lehetőség, amivel élhetnek, de más források is a rendelkezésükre állnak – akár a Széchenyi 2020, akár a szaktárcák által kiírt pályázatok keretében” – fejtette ki. A képviselő arról is beszélt, hogy Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester asszony rengeteget tesz Piliscsévért, elismerés illeti az ő és kollégái munkáját.