Kategóriák: Hírek

A természetes gyógymódok híve vagy? Hajrá!

A természetes gyógymódok lenyűgöző egészségügyi előnyökkel járhatnak. A természetben előforduló összetevőkkel gyógyítható a fájdalom és a gyulladás, kezelhetőek gombás és bakteriális fertőzések, de akár a megfázás és köhögés is sikeresen orvosolható lehet általuk.

Súlyos betegségek esetén ugyancsak segíthetnek – a rák kockázatának csökkentésére, az immunrendszer erősítésére, valamint a szív és az érrendszer problémáinak leküzdésére. A természetes gyógymódok tele vannak antiszeptikus, antibakteriális, fájdalomcsillapító és antioxidáns lehetőségekkel, ezért egyre többen folyamodnak ezekhez a praktikákhoz. Mihez fordulhatunk, ha a máj méregtelenítése a fő cél vagy éppen a bőr hidratáltságát szeretnénk fokozni? Nézzük!

Mi az a máriatövis?

A máj egészségére gyakran használt gyógynövény. A máriatövis egy évelő gyógynövény, amelyről úgy vélik, hogy gyógyító tulajdonságai vannak. A magvak szilimarint tartalmaznak, amely egy antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású vegyületcsoport. Házi gyógymódként használják májproblémák kezelésére, „méregteleníti” a májat, mert megakadályozza a mérgező anyagok kötődését a májsejtekhez. Bár elsősorban májgyulladás és cirrhosis kezelésére alkalmazzák, a gyógynövényről úgy tartják, hogy megelőzi vagy kezeli a magas koleszterinszintet, a cukorbetegséget, a gyomorégést, a gyomorpanaszokat, a másnaposságot, az epehólyag-problémákat, a menstruációs fájdalmat és a depressziót is.

Mi is az a hialuronsav?

A hidratálás az egyértelmű kulcsa a ragyogó arcszín megőrzésének, de egyes bőrtípusok bizony nem tolerálják a sok vény nélkül kapható ránctalanító krém durva vegyszertartalmát. A hialuronsav hatékonyan biztosítja a bőr számára szükséges hidratáló hatásokat anélkül, hogy irritációt okozna. A hidratálók, tisztítószerek és sminktermékek gyakori összetevője. Természetesen a bőrben is megtalálható! A hialuronsav helyi használata kisimíthatja a ráncokat, és segíthet a bőrnek megőrizni a nedvességet mélyen a védőréteg alatt – akkor a leghatékonyabb, ha közvetlenül a tisztítás után és közvetlenül a hidratálás előtt alkalmazzák. Ez az az alkalmazkodó összetevő, amely bármilyen szinten működik, amit csak akarsz.

A fotó forrása: insta_photos / Shutterstock.com

Megosztás