Kategóriák: Hírek

Mikor cserélje le? 5+1 jel, amikor szégyen a férfi derékszíj

Nem a ruha teszi az ember. Mit gondol erről? Szerintünk az első benyomás alkalmával kíméletlenül az öltözéke alapján ítélünk meg másokat. De nem minden a ruha, a lényeg a részletekben rejlik. Hiába márkás az outfit, ha igénytelen övet csatol fel hozzá.

Mennyi egy derékszíj szavatossága? Az ÖvBolt.hu összegyűjtötte azokat az árulkodó jeleket, amelyekre érdemes odafigyelni a férfi öveken, ha ön sem nem szeretne kopott kiegészítőben szégyenkezni.

Bőr vs. műbőr férfi derékszíj

Az eredeti bőr kétségtelenül sokkal tartósabb, mint az olcsóbb bőrutánzatok és a műbőr. Övek esetében ezt úgy kell elképzelni, ahogyan a marhabőr rostjai erősen kapaszkodnak egymásba. Olyan ez, mintha egy fa deszkát hasonlítanánk össze egy préselt OSB lappal. Nem kérdés, hogy melyik fogja tovább bírni. A bőr szíjak tehát megfelelő használat és ápolás mellett akár évtizedekig is állják a strapát. De idővel elhasználódnak, megkopnak.

Mikor van itt az ideje a cserének? Bizonytalan? Itt egy kis segítség!

5+1 jel, amikor szégyen az öv viselése

Ne feledje, ha csak egyet is tapasztal, ne kímélje. Viszlát a nadrágszíjnak!

1. Leszakadt övbújtató

Az övcsat mellett található övbújtató fixen van rögzítve. Anyaga megegyezik az övvel, lehet bőr, műbőr és textil is. Ha fityeg, lóg vagy teljesen leszakadt, akkor fekete övek esetében megpróbálhatja pótolni. De más árnyalathoz nem ajánljuk a pót övbújtatót, ha nem passzolnak a színek.

2. Csúnya repedések

Nem győzzük hangsúlyozni a bőr övek rendszeres ápolását, amiről nagyon sokan elfeledkeznek. Igaz, nem koszolódik el annyira nyilvánvalóan, mint egy bőrcipő, mégis sok múlik rajta. Idővel a bőr veszít nedvességtartalmából, ami miatt felülete kirepedezik, töredezetté válik. Sokat tehet a férfi derékszíjak hosszabb élettartamáért, ha évente kétszer bőrápolóval kezeli. Ha a már meglévő repedéseket semmi nem tünteti el, akkor inkább ne viselje tovább.

3. Kopott övcsat

Az övcsatok fényes felületén gyakran nyomot hagy az idő vasfoga. Ha az önét is karcolások csúfítják, akkor fontolja meg hova veszi fel. Befoghatja otthoni vagy dolgozós kiegészítőnek, hiszen a használatot nem befolyásolja, de munkahelyre, társaságba inkább már ne csatolja fel.

4. Elkoszolódás

Az elhanyagolt nadrágövek egyik tipikus jellemzője a koszos felület. Végzetes hiba, amit utólag már nem lehet helyrehozni. A bőrt pedig egyébként sem szerencsés vegyszerekkel suvickolni. Intsen búcsút, és tanuljon a hibából!

5. Kinyúlt lyuk

Ha a derékmérete nem változik, akkor általában mindig ugyanabba a lyukba fűzi az övcsatot. A rendszeresen használt deréköveknél így idővel ez a bizonyos lyuk kitágul, és elnyűtt hatást kölcsönöz, ezért kénytelen lesz megválni kedvencétől, és beszerezni egy másikat.

+1. Rojtok

A gyenge minőségű férfi derékszíjakon éktelenkedő szálak egyértelműen azt jelzik, hogy a szíj széle foszlásnak indult. Megpróbálhatja levágni a rojtokat, de előbb-utóbb sajnos menthetetlen lesz és elveszíti tartását.

Még egy jótanács a végére!

Ha teheti, váltogassa gyakran a nadrágszíjait, hogy kímélje és minél tovább használhassa kedvenceit. A használatból eredő hibákat sokszor nem lehet elkerülni, de megelőzni vagy helyrehozni igen. Ha pedig igényes megjelenésre vágyik, akkor a menthetetlen darabokat kíméletlenül selejtezze ki. 

Megosztás