Két hétig készült a Csévi Karácsonyfalva

Igazán csodálatos karácsonyi köntöst húzott magára Piliscsév. De ez még nem minden, a településre idén traktorral érkezik a Mikulás, az adventi időszak alatt pedig a gyerekeknek karácsonyi mesékkel kedveskednek, melyet online is közvetítenek. Az egyedi, színes dekorációkról Kosztkáné Rokolya Bernadettel, Piliscsév polgármesterével beszélgettünk.

A gyönyörű Tündérkert.

 „Már tavaly is volt egy kisebb téli falunk, azonban egy nagyobb Karácsonyfalvát álmodtam meg az idén, amelyhez már nyáron elkezdtük gyűjteni a különféle díszítő elemeket a segítő tündéreimmel” – mondta Kosztkáné Rokolya Bernadett. Hozzátette, hogy idén manókkal, tündérekkel és téli életképekkel bővült a falu a művelődési házban. Mindemellett létrehoztak egy mesesarkot is, ahol karácsonyi meséket olvasnak majd fel a gyerekeknek az advent huszonnégy napján, minden este hat órakor, amely az önkormányzat online csatornáján is megtekinthető lesz. „A meséket a helyszínen is meg lehet majd hallgatni, azonban többen lesznek, akik a járványhelyzet és egyéb betegségek miatt nem jönnek el, nekik akarunk kedveskedni az online közvetítéssel” – jegyezte meg a polgármester asszony.

Éppen valaki lesiklik a hegyvidéki falu sípályáján.

A teljes dekorációt egyébként 4-5 fő készítette el mintegy két hét alatt. A Tündérkertben például ellátogathatunk a Pille térre, vagy a Mézvirág közre. Megtekinthetünk egy sípályával és egy kisvasúttal rendelkező hegyvidéki falut, megnézhetjük, hogyan ünnepelnek az állatok az erdőben, valamint szemügyre vehetjük a síelő babacsalád egy hétköznapját. A művelődési ház előtt egy gumiabroncsból készített Mikulás várja a gyerekeket, a Csévi Karácsonyfalva bejáratánál pedig egy szelfi pontot hoztak létre. Itt nem ér véget a karácsonyi dekorációk köre, hiszen művelődési ház mögött, a Hősök terén a Betlehem mellett egy raklapokból készült mesevonatot is megcsodálhatunk.

A mókus és a szarvas is ünnepel az erdőben.

A polgármester asszonytól megtudtuk azt is, hogy a Magyar Falu Program keretében nyertek egy traktort. Ezt most decemberben tesztelik le először, méghozzá úgy, hogy a Mikulás és a krampuszai december 6-án ezzel a traktorral járják majd a falut, amivel öt helyszínen állnak majd meg és egy kis meglepetéssel kedveskednek a gyerekeknek.

Síelő babacsalád.
A gyermekek kedvence: a mesesarok.
A Csévi Karácsonyfalva bejárata.
A művelődési ház bejáratánál gumiabroncsból készült Mikulás várja a gyerekeket.
A mesevonat akár még az üveghegyen túlra is elvisz.
Megszületett a kis Jézus.
Nem utolsó sorban: akár a Mikulásnak fel is adhatunk egy levelet!

Részletes adventi program Piliscséven: