Letartóztatásban marad a szlovák kettősgyilkos

További három hónappal meghosszabbították az előzetes letartóztatását, annak a férfinak, aki megölt egy nőt Esztergomban, valamint szállásadójával is végzett Szlovákiában.

A nyomozás eddigi adatai alapján a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2021. május 13-án 13 óra és 2021. május 14-én 10 óra között Esztergomban, előzetes szóváltást követően úgy bántalmazott egy szlovák nőt – többek között két alkalommal fejbe rúgva őt –, hogy a sértett a bántalmazások következtében elhalálozott. Ezt követően a gyanúsított a sértettet a közelben található vízelvezető árokba gurította. A bántalmazás következtében a sértett jobb szemürege, orrcsontja, arckoponya csontjai és az álkapcsa darabosra tört, felső fogsora leszakadt, frontfogai kitörtek. A halál oka vérzéses és traumás sokk, valamint vérbelehelés volt.

Az elfogásakor a gyanúsított azt is elismerte az intézkedő rendőrök előtt, hogy szintén 2021. május 13-án Szlovákiában megölte a volt szállásadóját, oly módon, hogy olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett belehalt a sérülésekbe. A halál beálltát követően a holttestet a kert végén lévő kútba dobta és felgyújtotta.

A Tatabányai Járásbíróság a 2021. november 16. napján tartott ülésen, emberölés büntette miatt indult ügyben 3 hónappal meghosszabbította a szlovák állampolgárságú férfi letartóztatását. A bíróság a letartóztatás meghosszabbításánál figyelembe vette, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől feltehetően megszökne, elrejtőzne, valamint vele szemben fennáll a bűnismétlés veszélye is. A végzés jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék