Kategóriák: HírekKék hírek

Gázolajjal locsolta le, megöléssel fenyegette

Az önbíráskodás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2021. november 2-án elfogadta az Esztergomi Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amely által három év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki telefonja visszaszerzése érdekében bántalmazott két másik férfit, egyiküket gázolajjal locsolta le, megöléssel fenyegette.

Az elsőfokon eljárt Esztergomi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2019. szeptember 7-én együtt italozott másik három férfivel egy süttői telken, amikor a mobiltelefonja eltűnt. A férfi azt gyanította, hogy a telefonját az italozás egyik résztvevője lopta el, ezért másnap magához vett egy fejszét, valamint egy gázolajat és cukrot tartalmazó üveget.

Ezután az elkövető az italozás egyik résztvevőjének süttői telkén megjelent, a sértettet egy alkalommal arcon ütötte, miközben felszólította arra, hogy adja vissza a telefonját. A sértett a helyszínről elmenekült. Ezt követően a vádlott a sértett jelenlévő fiát akarta rábírni, hogy a telefonját adja elő, ezért a pincéhez vezető lépcső tetején ülő fiút megrúgta, aki emiatt legurult a lépcsőn.

A vádlott a pincében fejszével hadonászott, így több tárgyat megrongált, valamint a sértett kezét is megsebezte, miközben kiabálva a telefonját követelte. A vádlott a sértettel levetette a bakancsát, majd gázolajat locsolt a sértettre és a berendezési tárgyakra, amely után egy öngyújtót szikráztatott úgy, hogy a tűzkövön húzogatta az ujját, közben többször kérdezte, hogy hol van a mobiltelefonja, illetve megöléssel is fenyegette. A sértettnek végül sikerült elmenekülnie, azonban több horzsolása, zúzódása, valamint bordatörése is keletkezett.

Az Esztergomi Járásbíróság 2021. május 7. napján a vádlottat 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, mellyel szemben a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A vádlott és védő enyhítésért bejelentett fellebbezése alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőre emelkedett.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség