Féltékenységből támadt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki féltékenységből élettársát késsel fenyegette meg, annak barátjára pedig kábelkorbáccsal támadt rá Nyergesújfaluban.

A vádirat szerint a férfi féltékenységében az élettársát a nyergesújfalui lakásukban 2021. május 1-jén a kb. 10 cm-es bicskával félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg, hogy megöli. Ezután az elkövető telefonon a nő férfi barátját fenyegette meg bántalmazással.

Az elkövető és a nő férfi barátja ezt követően a nyergesújfalui parkolóban találkoztak. A féltékeny és ittas férfi egy kábelkorbáccsal a kezében ment oda a sértetthez, akit azzal kétszer megütött. A sértett elkapta a kábelkorbácsot, azzal magához rántotta a támadóját, és őt védekezésként tenyérrel egyszer megütött. Ezután a támadó lökdöste, és meg is rúgta a sértettet, majd a sértett gépkocsiját ütötte meg többször és abba bele is rúgott.

Ezt követően, ugyancsak Nyergesújfalu területén a féltékeny férfi a kezébe vett egy féltéglát, és azzal fenyegette meg élettársát, hogy agyonüti.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a kábelkorbácsot kobozza el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség