Kategóriák: EsztergomHírek

Elismerték az esztergomi gátőr munkáját

Október 23-a alkalmából az Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG) kitüntetést adományozott két munkatársának, köztük Dávid Balázs esztergomi gátőrnek.

Dávid Balázs gátőr (Tatai Szakaszmérnökség, 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás) kiemelkedő és példamutató szakmai munkája elismeréseként Óra Emléktárgy főigazgatói elismerésben részesült.

Balázs több, mint húsz éve dolgozik igazgatóságon gátőrként. Munkája nélkülözhetetlen a 01.01. árvízvédelmi szakasz, Esztergomi gátőrjárás védelmi képességének fenntartásához, amit teljes szívvel és lélekkel lát el. 1999-től folyamatosan részt vesz a saját, illetve más vízügyi igazgatóságok területén lezajlott árhullámok elleni védekezésekben is.

A vízkárelhárítási feladatokban kifejtett áldozatos munkája, szakmai elhivatottsága kiemelkedő, amit kiegészít a közfoglalkoztatási programban betöltött irányító tevékenysége is. Kiváló kapcsolatot tart fenn a társszervezetekkel, szakmai tudását ők is elismerik.

Nyilvános és közösségi szakmai szereplése is meghatározó: a közösségi médiában a vízügyi jelenlétet folyamatosan erősíti, valamint az 1400 fős „Érted tettem Duna” Facebook csoport motorja. Rendszeresen szervezi az ismeretterjesztő túrákat és a hulladékszedési akciókat. Munkája mellett az esztergomi iskolák számára nyílt napokat szervez, mely keretében bemutatja a diákoknak a vízügyi szakma, a gátőri élet mindennapjait, feladatait.

A környezet és természetvédelemre irányuló tevékenységei között szerepel a „TeSzedd” országos rendezvényben való aktív részvétel, illetve a helyi illegális hulladéklerakók felszámolása.

Fotó, forrás: ÉDUVIZIG