Kategóriák: Hírek

Térkőburkolatot kap az annavölgyi Bányász utca

A közelmúltban elkezdődött az annavölgyi Bányász utca felújítása. Az úttest mintegy kétszáz méter hosszan térkőburkolatot kap.

A Magyar Falu Program keretében az „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény építése/felújítása” című pályázaton 24.998.884 Ft vissza nem térítendő forrást nyert az önkormányzat a szóban forgó utca felújítására.

Bánhidi József polgármester elmondta, hogy a kivitelező a földmunkákat már elvégezte, felhordták a murvát és hamarosan elkezdik a térkövek lerakását is.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy Annavölgy a Magyar Falu Program keretében két körben is eredményesen pályázott utak fejlesztésére. „Bánhidi József polgármester úrék más téren is sikeresek voltak. A napokban orvosi eszközök beszerzésére ítéltek meg kormányzati támogatást a településnek, de a faluház és az óvoda felújítására is kaptak pénzt a Magyar Falu Program keretében” – sorolta a képviselő. Hozzátette, hogy a kormánynak kiemelten fontosak a falvakban élők, ezért sok pályázati lehetőséget biztosítanak számukra. „Legyen szó a fiatal családokat segítő falusi CSOK-ról, vagy éppen a kistelepüléseken működő cégek járvány utáni újraindulását, megerősödését szolgáló támogatásokról, vagy a különböző szaktárcák által kínált lehetőségekről, minden területen azon vagyunk, hogy segítsük a falvakat, az ott élőket” – fejtette ki a képviselő. Hozzátette, hogy az olyan polgármesterek, mint Bánhidi József, a legjobb partnerek ebben a munkában, hiszen elkötelezetten szolgálják a településen élők érdekeit.

Fotók: 2021. október 7-ei állapot

Megosztás