Kategóriák: DorogHírekSport

Hátrányból győzött a Dorog Soroksáron

Szeptember 29-én, szerdán a labdarúgó NB II 10. fordulójában a Soroksár a Dorogot látta vendégül. A találkozón sajnos a mentőknek is akadt dolguk, végül a Dorog hátrányból fordítva nyerte meg a küzdelmes összecsapást – írja a Nemzeti Sport.

Mindjárt egy borzasztó esettel kezdődött az összecsapás: az 1. percben a hazai csapat két játékosa, Csernik Kornél és Valencsik Dávid összefejelt, utóbbi folytatni tudta a játékot, előbbit viszont kórházba kellett szállítani. Ennek ellenére egy tűzijáték után Korozmán Kevin révén a hazai csapat szerezte meg a vezetést (1–0), az előny azonban nem tartott ki a szünetig: előbb Hajdú Roland egyenlített (1–1), majd a 13 percig tartó (a rengeteg leállás miatt ez sem volt sok) ráadás közepén Tomás Lénárth egy elrontott büntető után a kipattanót értékesítve előnyhöz juttatta a Dorogot (1–2).

A második félidőben a Soroksár egyre nagyobb nyomás alá helyezte a vendégcsapatot, a hazaiak fölénye a mérkőzés legvégén már nyomasztó volt. Egy elrontott passz, egy elhibázott beadás, egy jó ütemben becsúszó dorogi láb, vagy éppen a balszerencse azonban mindig megakadályozta a hazaiakat a gólszerzésben. A találkozó legvégén a dorogiak kapusa, Tulipán Ákos volt a hős, aki bravúrok sorozatát bemutatva mentette meg csapatát a góltól. A Dorog így végül megnyerte a nagy küzdelmet hozó mérkőzést.

LABDARÚGÓ NB II – 10. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–DOROGI FC 1–2 (1–2)
Soroksár
100 néző. Vezette: Rúsz Márton (Berényi Ákos, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Varga Á. – Nagy O. (Ladányi, 73.), Gyömbér, Valencsik, Pászka – Redzic (Szerető, 73.), Hudák, Haris (Ternován, a szünetben), Csernik (Kovác, 6.) – Korozmán, Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter
DOROG: Tulipán – Nyíri, Dlusztus, Berkó, Papp M. – Nagyházi (Lőrincz, 55.), Lénárth, Hajdú R. (Barna, 66.) – Szerencsi, Girsik (Szabó L., 66.), Szedlár (Csillag, 79.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Korozmán (29.), ill. Hajdú R. (45.), Lénárth (45+6.)

MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Tudtuk, hogy egy jól védekező csapat ellen lépünk pályára. Sajnos a fiúkat megviselte Csernik Kornél korai súlyos sérülése, majd a mentők érkezése miatti negyedórás leállás alatt megtört az addigi lendületünk és az ellenfelünk fordított. A második játékrészben nagy fölényben játszottunk, helyzeteink is voltak, de vagy rossz döntéseket hoztunk, vagy az ellenfél kapusa parádézott.
Fenyvesi László:
 – Örülünk a győzelemnek, a masszív védekezésből próbáltunk ellentámadásokat vezetni, ami az első félidő végén eredményre is vezetett. A második játékrészben ellenfelünk fölényben futballozott, az utolsó húsz percben nagyon beszorultunk. Stabil védekezésünknek és kapusunk bravúrjainak köszönhetően nyertünk.

A Dorogi FC jelenleg 17 ponttal a tabella 6. helyét foglalja el.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: nemzetisport.hu / Földi Imre