Kategóriák: HírekLeányvár

Járdafelújítás zajlik Leányváron

Leányvár Község Önkormányzata mintegy 19 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Bécsi út 2-48. számok közötti 470 méter hosszú járdaszakasz felújítására – írja a település a hivatalos közösségi oldalán.

A Belügyminisztérium által 2021 februárjában meghirdetett „önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása” című pályázati felhívás lehetőségével élve, Leányvár a „belterületi utak, járdák, hidak felújítása” alprogram keretében, önkormányzati tulajdonban lévő szilárd burkolatú járda felújításra nyújtotta be pályázatát. A pályázat sikerét jelzi, hogy Leányvár Község Önkormányzata 19 028 804 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Bécsi úti 2-48. számok közötti 470 m hosszú járdaszakasz felújítására, így hamarosan a Bécsi út menti gyalogos út teljes hossza térburkolattal fedett lesz. A megvalósításhoz nagyságrendileg 3,3 millió forintos önrészt biztosít a település saját forrásból.

A projekt kivitelezése a napokban kezdődött el és várhatóan október végére készül el teljes hosszában a járdaszakasz.

„Önkormányzatunk célja, hogy a jövőben újabb és újabb járdaszakaszok felújítását tudjuk megvalósítani a lakosság elégedettségére, a falu képének szépítése érdekében” – írta a település vezetősége.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a beruházás kapcsán azt nyilatkozta, hogy Leányvár a közelmúltban nagyon jól szerepelt a pályázatokon. „A kormány több módon is támogatja a kisebb településeket, például a Magyar Falu Programmal. Ennek keretében is több dologra nyertek forrást, hogy csak pár példát említsek: az óvoda udvarának fejlesztésére és a faluház megújítására is érkezett pénz. Fári Csaba polgármester úrral nagyon jó együtt dolgozni, hiszen mindkettőnk számára az a legfontosabb, hogy Leányvár fejlődjön, az itt élő emberek a lehető legtöbb szolgáltatáshoz, lehetőséghez jussanak hozzá, és minél magasabb színvonalon” – fejtette ki a képviselő.