Kategóriák: EsztergomHírekProgramok

V. Magyar Halak Napja Esztergomban

Szeptember 25. és 26. között rendezik meg a V. Magyar Halak Napja Gasztronómiai Pikniket és Halfőző Versenyt az esztergomi Kerek-tónál.

Halászlé természetes, hogy lesz több variációban, de lesznek halpaprikások is. Lesz füstölt süllő, halburger, sült keszeg, haltepertő, halkolbász, halpörkölt, natúr hal és rántott hal.

Szombati program:
– 11-15: horgász bemutató
– 13-16: Edo &Toma Acoustic
– 17-20: Szépülő Városközpont
– 12-20: folyamatos gasztronómiai élmények: halas ételek kóstolása, helyi borászatok tételei, pezsgők, pálinkák

Vasárnapi program:
– 11-13: gyermek horgász szakkör bemutató, toborzó
– 13-15: Temesi Blanka
– 12-16: folyamatos gasztronómiai élmények: halas ételek kóstolása, helyi borászatok tételei, pezsgők, pálinkák

A főzőverseny szombaton 10 órakor kezdődik, a kész ételeket 14.30-tól lehet leadni a zsűrinek, eredményhirdetés pedig 16 órakor. Értékes nyereményekkel várják a díjazottakat!

A versen szabályai:

  1. Nevezés reggel 10 órától a jelentkezési lap kitöltésével a helyszínen. Nevezni maximum 4 fős (akik tényleges munkát végeznek) csapatban lehetséges.
  2. A részvétel ingyenes, de írásbeli regisztrációhoz kötött! Nevezni a Kerek-tó Búbánat-völgy Facebook oldalán üzenetben, vagy a 06 30 217 7028 telefonszámra küldött szöveges üzenettel lehetséges. Az üzeneteknek tartalmaznia kell a csapat és vezetőjének nevét, a csapat létszámát és a tervezett elkészítendő étel megnevezését.
  3. Az elkészített étel csak Magyarországon honos halakból készülhet, és a helyszínen kell elkészülnie.
  4. A főzéshez szükséges alapanyagokat, eszközöket, berendezéseket (pl: kempingasztal, grill felszerelés, bogrács, tüzelőanyag) a versenyzők maguknak biztosítják.
  5. Tisztított alapanyagok felhasználása és egyedi főzőeszközök használata engedélyezett. Az alapanyagok, az elkészített ételek fogyaszthatóságáért, higiéniájáért a versenyzők felelnek.
  6. A szervezők a főzéshez csak a kijelölt helyszínt biztosítják, melyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.
  7. 14 óra 30 perctől lehet a kész ételeket leadni a zsűrinek. A zsűri számára egy kóstoló adagot kell leadni. Két kategóriában hirdetünk eredményt, halászlevek és egyéb halételek. Csapatonként egy adag ételt kell a zsűri elé vinni. Az elkészült többi ételt a csapattagok maguk fogyaszthatják el. Tálalás egységes tányéron történik, melyet a szervezők biztosítanak.
  8. Kérnek mindenkit a higiénia és a környezet tisztaságának felügyeletére! A higéniai, balesetvédelmi és tűzvédelmi szabályokért minden versenyző maga felel.

Várják a csapatok, társaságok jelentkezését a Halfőző versenyünkre!

Megosztás