Börtönbüntetésre ítélték a késsel hadonászó férfit

Nem jogerősen másfél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki késsel hadonászott Esztergom belvárosában.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. szeptember 14. napján tartott tárgyaláson, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a büntetett előéletű férfit, aki késsel hadonászott Esztergom belvárosban. A bíróság megállapította, hogy az elkövető feltételes szabadságra nem bocsátható.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2019. április 13-án 23 óra 30 perc körül egy esztergomi bár előtt ittas állapotban kiabált, majd egy ismeretlen személyt több alkalommal meglökött, aki emiatt az útra esett. A férfi a vádlotthoz lépve felszólította arra, hogy hagyja abba ezt a magatartást. A vádlott azonban letépte a pólóját, boksz állásba helyezkedett, majd a két férfi között dulakodás alakult ki.

Ezután a vádlott a szállására ment, ott magához vett egy 12 cm pengehosszúságú kést és visszatért az előbbi helyszínre. A vádlott a vele birkózó férfit keresve a késsel hadonászott, az ott tartózkodó emberek irányába szurkált, és közben kiabált. A férfi a késsel a kezében a bárba is bement.

Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó