Kategóriák: DorogHírekSport

Két góllal kapott ki a Dorog a Haladástól

A labdarúgó NB II 7. fordulójában két dobogós csapat csapott össze Tatabányán, a második Dorog a harmadik Szombathelyi Haladást látta vendégül. A veretlenségüket továbbra is őrző Vas megyeiek egy mérkőzés eleji és egy ráadásban szerzett góllal megnyerték a meccset – írja a Nemzeti Sport.

Akár mester és tanítványa összecsapásának is titulálhatnánk a forduló rangadóját, hiszen a Dorogot irányító Fenyvesi László korábban három évig dolgozott Németh Szabolcs segédedzőjeként a bányászvárosban. Az első tíz percben nem alakult ki nagyobb lehetőség a fordulót a második helyről kezdő hazai csapat és a harmadik pozícióból rajtoló vendégegyüttes mérkőzésén, aztán a 10. percben megszerezte a vezetést a Haladást. Jobb oldali szögletet követően az őrizetlenül hagyott Tóth Milán elé került a labda, és a csatár 15 méterről a kapuba lőtt (0–1).

A Dorogot nem törte le a kapott gól, küzdött becsülettel, de összességében a Haladás futballozott jobban. A 22. percben egyenlíthetett volna a hazai együttes: védelmi hibát követően Hajdú ordító helyzetben nem találta el a kaput. Három perccel később megduplázhatta volna előnyét a Haladás, ám miután Kiss a kifutó Belányi mellett is elhúzta a labdát, lövés helyett elügyetlenkedte a góllal kecsegtető akciót. A 34. percben Girsiket buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető azonban továbbot intett. A hazai szurkolók persze nem köszönték meg az esetet a játékvezetőnek, és még percekkel később is perlekedtek a tartalék játékvezetővel. Az első félidőben egyébként lüktető és színvonalas játékot láthatott a közönség, mindkét oldalon voltak helyzetek és szép egyéni megoldások.

A második félidőben a Dorog nem meglepő módon egyre nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét, de a Haladás védelme állta a sarat. A játékrész közepén mindkét edző hármas cserére szánta el magát, ami a vendégcsapatnak tett jobbat. Bár a hazaiak továbbra is fölényben voltak, a szombathelyiek kontratámadásai veszélyt hordoztak magukban, Horváth például az első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett, de közeli lövését nagy bravúrral védte Belányi. Ahogy teltek a percek, egyre nyomasztóbb lett a dorogiak fölénye, igazán nagy helyzetet azonban nem tudtak kidolgozni a hazaiak. Majd a ráadás pillanataiban a sokadik vendégkontra eredményre vezetett: Horváth száguldott el a bal oldalon, beadását pedig a hozzá hasonlóan csereként beálló, két éve még a Pest megyei negyedosztályban játszó Monori a hálóba továbbította. A mester tehát ezúttal legyőzte tanítványát, a veretlenségét tovább őrző Haladás pedig ezzel az értékes győzelemmel feljött a második helyre. 02

LABDARÚGÓ NB II – 7. FORDULÓ
DOROGI FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 0–2 (0–1)
Tatabánya,
Grosics Gyula Stadion, 200 néző. Vezette: Ducsai József (Aradi József, Varga Gábor)
DOROG: Belányi – Kárász, Berkó (Pálinkás, 83.), Izing – Nyíri (Oldal, 69.), Nagyházi (Csillag, a szünetben), Lénárt (Lőrincz, 69.), Hajdú (Szabó L., 69.), Papp M. – Girsik, Szerencsi. Vezetőedző: Fenyvesi László
HALADÁS: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh M., Bosnjak – Csilus (Romic, 92.), Holdampf, Kiss B. (Monori, 66.), Szekér (Guzmics, 86.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 66.), Tóth M. L. (Horváth R. G., 66.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Tóth M. L. (10.), Monori (90+1.)
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László: – Szomorúak vagyunk, mert egy figyelmetlenség eldöntötte a három pont sorsát. Ebben a meccsben több volt, de az elsőtől az utolsó percig kell koncentrálnunk, ha pontokat akarunk szerezni.
Németh Szabolcs:
– Kapott gól nélkül tudtunk nyerni, megyünk tovább a megkezdett úton.

A mérkőzés részletei>>

A Dorogi FC jelenleg a tabella 5. helyét foglalja el 12 ponttal. A következő forduló szeptember 15-én, szerdán lesz. Akkor a Dorogot a Szentlőrinc fogadja vendégül.

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC Facebook oldala

Facebook hozzászólások

Legutóbbi cikkek