Úgy megverte feleségét, hogy még a lépe is leszakadt

Egy hónapra elrendelték az előzetes letartóztatását annak az esztergomi férfi, aki féltékenységből életveszélyes sérüléseket okozva – ököllel és fabottal – bántalmazta feleségét augusztus 25-én.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. augusztus 25-én a délutáni órákban esztergomi lakóhelyükön előzetes szóváltást követően, féltékenységből fakadóan tettleg bántalmazta – az egyébként általa korábban is rendszeresen bántalmazott – feleségét akként, hogy ököllel és egy nagy fabottal, számos alkalommal megütötte, továbbá a fekvő sértettet megtaposta, a hátán ugrált. Ennek következtében a sértettnek testszerte több sérülése keletkezett, a lépe leszakadt, mely életveszélyes sérülésnek minősül.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

A főügyészség indítványa szerint a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2021. szeptember 9-én, egy hónap időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén felesége, vagy a rá terhelő vallomást tevő tanúk sérelmére szabadságvesztéssel büntetendő újabb, erőszakos bűncselekményt követne el, továbbá a sértettet és a bűntetőeljárásban részt vevő más személyeket jogellenesen befolyásolná és ezzel a bizonyítást veszélyeztetné.

A végzés nem jogerős, mivel a gyanúsított fellebbezést jelentett be az ellen.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék