Kategóriák: Hírek

Átadták a dági iskola felújított tornatermét

Színes produkciókkal készültek a diákok a dági általános iskola felújított tornatermének átadóján szeptember 3-án, pénteken.

Iskolakezdésre újult meg a Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola Dági Tagiskola tornaterme. Az Esztergomi Tankerületi Központ az MFP-ITF/2020 számú Iskolai tornaszoba, tornaterem fejlesztése-2020 című pályázatban mintegy 20,5 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatás segítségével valósította meg a felújítást.

Kara Gyöngyi, a tagintézmény vezetője beszédében elmondta, hogy a beruházás célja a mindennapos testnevelés és testedzés modern infrastrukturális feltételeinek megteremtése volt. A tornaterem korszerűsítése érdekében kicserélték a burkolatokat, az elektromos vezetékeket és a nyílászárókat, valamint elvégezték a festési és a lakatos munkálatokat is. A tornaterem fejlesztésével biztonságos, sokrétű sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség a tanórákon, mindemellett a tanórákon kívüli tevékenységek során, és a gyerekek szabadidejében is. Ezek összességében hozzájárulnak az oktatás minőségének, valamint a diákok és tanárok komfortérzetének javulásához.

”Amikor 2007-ben létrehoztuk az egyesületet – akkor ahogy a nevében is benne van – a vidékfejlesztésre szerveztük, ezzel próbáltuk segíteni a településeknek a fejlesztését. Az elmúlt néhány évben az esztergomi tankerületi központtal való együttműködés és az igazgató úrral való személyes jó kapcsolatnak köszönhetően most az oktatási intézményeknek a tevékenységét is tudjuk támogatni. Ezzel egyesületünk anyagi és szakmai alapjait is jobban sikerült megalapoznunk.” – mondta Bérces József, a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület elnöke.

Steiner Tamás, Dág polgármestere elmondta, hogy a település számára az egyik legfontosabb intézményük az iskola. Kiemelte, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez mérten korábban folyamatosan igyekezett karbantartani, felújítani az intézményt. „Most nagy örömmel látjuk, hogy egy része ismét megújult az iskolának. Az itt lakó emberek számára a mai iskola megléte, működése nagyon fontos. De úgy hiszem, számunkra, a dágiak számára a sport, a sportolási lehetőségek is lényegesek. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy ilyen szépen megújult a tornaterem és itt tanulhatnak, sportolhatnak, közösséget építhetnek gyermekeink.” – tette hozzá a polgármester.

„Örömmel hallgattam tagintézményvezető asszony beszédét, aki elmondta, hogy a dági gyerekek mintegy kilencven százaléka sportol valamit, ami nagyon komoly dolog. Én többször is eljöttem a dági röplabda meccsekre és ha ez a település város lenne, akkor nyugodtan hívhatnánk sportvárosnak.” – mondta Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, majd hozzátette: „Korábban már megújult a sportpálya, most pedig nagyon örülök, hogy ilyen klasszul föl tudták újítani ezt a tornatermet is.”

„2010-ben Magyarország, a magyar vidék végre új lehetőséget kapott. Több mint 11 évvel ezelőtt a választók úgy döntöttek, hogy véget vetnek a baloldal uralmának, nemet mondanak a falvakban élőket lenéző politikának, a vidék elsorvasztásának, a családok és vállalkozások megsarcolásának. A mi célunk az, hogy a kisebb településeken is minden elérhető legyen az emberek számára, így a megfelelő színvonalú oktatási és nevelési intézmények is. Ez a fejlesztés is bizonyítja, hogy jó úton haladunk: a több mint 20,5 millió forint kormányzati támogatásból teljesen korszerűvé vált a tornaterem” – fejtette ki Völner Pál. Dág és a térség országgyűlési képviselője hozzátette, hogy az elmúlt 30 évben nem volt Magyarországon olyan volumenű iskolafejlesztés, mint napjainkban. „Ezek a beruházások is a magyar családokat, a magyar gyerekeket, fiatalokat szolgálják” – szögezte le.

A beszédek után a diákok különböző produkciókkal készültek az iskolaavatóknak. Zenés, táncos műsorokat adtak elő, valamint gimnasztikai feladatokat mutattak be, végül a nemzeti színű szalag átvágása is megtörtént.

Megosztás