Kategóriák: EsztergomHírek

Alkatrészhiány miatt két hétre leáll a Suzuki-gyár

A kecskeméti Mercedes-gyárhoz hasonlóan az esztergomi Suzuki-gyár is leállást tart a félvezetők hiánya miatt, a pihenőnapokat később a munkaidőkereten belül pótolják – közölte a vállalat az Új Szóval.

Félvezetőhiány miatt 2021. szeptember 6-a és 18-a között szünetel a termelés a Magyar Suzuki Zrt. esztergomi autógyárában. Ez idő alatt a gyár minden érintett munkatársának pihenőnapokat biztosítanak, melyeket transzfernapok segítségével a munkaidőkereten belül később pótolnak.

„Kihasználva a termelési szünetet vállalatunk számos, az éves beruházási tervben szereplő innovációs programot valósít meg. Folytatjuk az okosgyárhoz kapcsolódó fejlesztések kiaknázását, újabb anyagmozgatási feladatokat automatizálunk, fejlesztjük munkatársaink közvetlen munkakörnyezetét. Anyavállalatunk környezetvédelmi célkitűzéseivel összhangban pedig újabb lépéseket teszünk a karbonsemlegesség felé“ – nyilatkozta az Új Szónak Bonnár-Csonka Zsuzsanna, a cég szóvivője.

A mikrocsiphiány világszerte gondot okoz. Az esztergomi Suzuki-gyárban már júliusban egy ideig egy műszakban dolgoztak a félvezetők hiánya miatt. De múlt héten állt le a termeléssel a kecskeméti Mercedes-gyár, a győri Audiban pedig nyár közepén kellett kényszerleállást tartani.

Forrás: ujszo.com
Borítókép: Magyar Suzuki Zrt.

Megosztás