Feladták magukat az esztergom-kertvárosi kerékpár tolvajok

Vádat emeltek azzal a két férfival szemben, akik Esztergom-Kertvárosban egy házaspár kerékpárjait tulajdonították el az idő alatt, míg ők munkában voltak.

A vádirat lényege szerint a sértett és felesége 2021. április 23-án 20 óra 50 perckor Esztergom-Kertvárosban egy villanyoszlophoz támasztották az általuk használt, 42.000 Ft értékű férfi vázas és 45.000 Ft értékű női vázas kerékpárokat, majd azokat zárral a villanyoszlophoz zárták, ezt követően autóbusszal munkába mentek.

A vádlottak a munkavégzés során észlelték az oszlophoz zárt kerékpárokat, és elhatározták, hogy elviszik azokat. Ennek megfelelően a vádlottak 2021. április 24-én hajnalban 4 óra 12 perckor visszamentek a helyszínre, a lakatot az egyik férfi levágta, majd a kerékpárokat a gépkocsiba tette. Ezt követően a vádlottak a kerékpárokat az egyik férfi lakóhelyére vitték.

A vádlottak – miután az aznapi munkavégzést befejezték –, 2021. április 25-én 0 óra 5 perckor megjelentek az Esztergomi Rendőrkapitányság épületében, magukat feladták, és a kerékpárokat a rendőrségnek átadták, ezáltal a bűncselekménnyel okozott kár megtérült. 

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az egyik férfival szemben pénzbüntetést szabjon ki, a másik férfival szemben pedig próbára bocsátás intézkedést alkalmazzon.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség