Kategóriák: DorogHírekSport

Fenyvesi: a szurkolóink nélkül nem sikerült volna nyernünk

Augusztus 15-én, vasárnap rendezték meg az NB II 3. fordulóját. A III. Kerületi TVE a Dorogot látta vendégül. A házigazda a 14. percben Borvető Áron góljával szerzett vezetést. Csakhogy a vendégek az első félidő hajrájában Tomás Lénárth tizenegyesével egyenlítettek, majd a második félidőben Girsik Áron remek technikai megoldása után fordítottak is, így harmadszor is alulmaradt az idényben a fővárosi újonc.

Jobban kezdett a III. Kerületi TVE, amely a 14. percben teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést: Remili Mohamed önzetlenül hozta ziccerbe a bal szélen felfutó Borvető Áront (1–0). A folytatásban a Dorog feljavult – többet birtokolta a labdát, és a védelme is stabilabbnak bizonyult. Ezzel együtt az enyhe fővárosi fölény a félidő végéig kitartott, Rabatin Richárd és Horváth Olivér akár növelhette volna a fórt. A félidő végén viszont a Dorogé lett a slusszpoén: a 43. percben a Szedlár Zoltán által kiharcolt büntetőt Tomás Lénárth gólra váltotta (1–1).

A szünet után is a III. Kerület kezdett harciasabban, Borvető lövését fogta Mursits, akinek a folytatásban is volt dolga bőven. Az 55. percben a második félidő addigi legnagyobb helyzetét mégis a Dorog hagyta ki: Dlusztus András csúsztatása után Lénárth előtt adódott lehetőség a hosszúnál, ám kimaradt. A 62. percben viszont már nem kegyelmezett a bányászcsapat, Girsik Áron remek technikai megoldás után vette be alig három méterről Horváth Tamás kapuját (1–2).

Az óbudaiak hiába próbálkoztak, ahogy telt az idő, egyre görcsösebben futballoztak, míg a vendégalakulat jó érzékkel tördelte, lassította a játékot – nagyobb III. Kerület-ziccer nélkül átvészelve a hátramaradt szűk 30 percet, ezzel begyűjtve a három pontot. Az újonc III. Kerületi TV három forduló után pont nélkül áll, és sereghajtó, a Dorog két győzelemmel és hat ponttal várhatja a folytatást.

LABDARÚGÓ NB II – 3. FORDULÓ
III. KERÜLETI TVE–DOROGI FC 1–2
(1–1)
Budapest,
III. ker. TVE Sporttelep. Vezette: Takács Tamás (Kiss B., Tőkés R.)
III. KERÜLET: Horváth T. – Rédei, Erdei, Fejes A. (Opavszky, a szünetben), Tóth K. (Bekker, 75.) – Schuszter (Tamási Zs., 59.), Egerszegi – Horváth O. (Sili, 75.), Remili (Rajczi, 80.), Rabatin – Borvető.
Edző:
Czvitkovics Péter, Veress Balázs
DOROG: Mursits – Kárász (Nyíri V., 76.), Dlusztus, Izing, Papp M. – Lénárth – Szedlár (Lőrincz A., 88.), Tóth B. (Nagyházi, 80.), Szerencsi (Csillag, 80.), Barna G. – Girsik (Zabari, 88.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Borvető (14.), ill. Lénárth (43. – 11-esből), Girsik (62.)
MESTERMÉRLEG
Czvitkovics Péter: – Sokat tettünk a győzelemért, meg is szereztük a vezetést, de az első félidő hajrájában a Dorog egyenlített. Szünet után is mindent megpróbáltunk, hogy gólt szerezzünk, mégis a Dorog szerzett újabb gólt. A vereség ellenére jó úton jár a csapat, és biztos vagyok benne, leszünk sikeresebbek is.
Fenyvesi László: – Az első harminc perc alapján megérdemelten szereztek vezetést a hazaiak, viszont nagyon jó pillanatban egyenlítettünk. A második félidőben feljavultunk, de abban biztos vagyok, hogy szurkolóink nélkül nem sikerült volna nyernünk.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Dorogi FC