Búcsúzott a Csolnok és az Esztergom a Magyar Kupától

A megyei elsőosztályban szereplő FC Esztergom 0:7-es, míg az egy szinttel lejjebb játszó Csolnoki SZSE 1:10-es vereséget szenvedett a MOL Magyar Kupa első fordulójában – írja a hidlap.hu

Az esztergomi csapat augusztus 7-én, szombaton hazai pályán fogadta a Zalaszentgróti VFC-t. A Zala megyei elsőosztályban vitézkedő ellenfél hét góllal verte ki a kupából az Esztergomot. Gájer Péter a 4. percben (0:1), Iberhart Kristóf a 13. percben (0:2), Penczák Márk pedig a 23. percben bizonyult eredményesnek (0:3). Gájer Péter a 38. percben büntetőből növelte tovább az előnyt (0:4), majd a szünet után folytatódott a gólgyártás. Horváth Dávid az 50. percben talált be (0:5), Ferenczi Dávid pedig öt percen belül tudott duplázni, ugyanis a 60. (0:6), illetve a 64. percben is eredményesnek bizonyult (0:7).

Jóval nehezebb találkozó várt a megye 2-es Csolnokra, mely az NB III-as SC Sopront fogadta. A vendégek meg sem álltak tíz gólig: Kustor Noel mesterhármasig jutott (a 4., 24. és a 45. percben is gólt szerzett), Füleki Norbert és Krizsonits Mátyás pedig egyaránt 2-2 találatot jegyzett (előbbi 7. és a 32. percben, míg utóbbi a 66., és 88. percben talált be a csolnoki kapuba). Rajtuk kívül Kalmár Dominik (43. perc), Baranyai Norbert (52. perc) és Bokán Zsolt Bence (84. perc) köszönt be.

Forrás: hidlap.hu
Borítókép: Csolnok-Sopron mérkőzés (hidlap.hu)