Kategóriák: HírekKesztölc

Kirándultunk, fürödtünk, borokat kortyoltunk: ilyen volt az Agrowellness

Mintegy negyven fő vett részt a már hagyományosnak mondható agrowellness eseményen, a Szivek Pincészet kesztölci dűlőjében, augusztus 7-én, szombaton.

Társaságunkkal – a menetrend szerinti autóbusz késése miatt – mire a helyszínre érkeztünk, már zajlott a délelőtti jóga, de mivel egyikünk sem gyakorolja az önművelés ezen módszerét, ezért úgy döntöttünk nem túlságosan baj, ha nem csatlakozunk a testet-lelket formáló gyakorlathoz. Miután piknikfelszereléseinkkel letelepedtünk, mindjárt egy frissítő laza fröccsel és tápláló péksüteményekkel kínáltak minket.

A Révész-Fodor Adrienn vezette jóga után teadélelőttön vehettünk részt, ahol Kalóz Erika tea specialista által ismerhettük meg a különböző gyógynövényekből készült teákat. Ezután következett az Agro-nordic walking, ami annyiban tért el a hagyományos nordic walking-tól, hogy szőlőkaróval indultunk el az idei termést megtekinteni. A hatalmas szőlőültetvény egy részét be is jártuk, közben Szivek Gyuri osztotta meg velünk a szőlőtermelés legfontosabb szabályait. Az egyik helyszínen szomjasan megállva eszembe jutott, hogy korábban frissítővel kínálták a megfáradt kirándulókat. – Állítólag a túra során félúton el szoktatok rejteni néhány palack bort, hogy aztán – mint húsvétkor a gyerekek – megtaláljuk a szőlővesszők alatt a finom nedűket – emlékeztettem Szivek Gyurit, egy korábbi év tapasztalataira alapozva. Mosolyogva nézett rám és azt mondta, hogy rosszul emlékszem és ilyenre most sem gondoltak. Közben a társaság egyik tagja a zöld szőlőlevelek között figyelmes lett egy ugyanolyan színű hűtőtáskára. „Lelőttük a poént” – mondta az egyik résztvevő, majd kiderült, hogy igaz a legenda és a jéggel teli hűtőtáskából két palack Szívhez Szőlő bor került elő. A bor elosztását követően folytatódott a túra, majd visszatértünk a bázisunkra, ahol finom nyárias zöldséglevessel vártak.

Az ebéd után szabad program következett, majd miután mindenki összeszedte magát, irodalmi délután vette kezdetét. Sinkó Gyula riporter, tanár Örkény egypercesekkel készült, majd Forgács Péter tanár, író saját novelláiból olvasott fel, ami ismét elnyerte a közönség tetszését. A program közben Szivekék körbejártak és borokkal, dinnyével kínálták a hallgatókat.

Igazán jó idő volt ezen a napon, ezért a virágokkal és gyógynövényekkel díszített dézsák, valamint a felállított medence meg is telt fürdőzőkkel. El is kezdődött a nap fénypontja: a borkóstolás ideje. A korábbi évhez hasonlóan, most is végig kóstolhattuk a pincészet összes borát. Mindeközben beindultak a grillek és kellemes zenével hangolódtunk az esti vacsorára és bulira. Míg napközben a szem ellátott olyan szép panoráma tárult elénk a dűlőn, addig este a csillagokban és a környező települések világításaiban gyönyörködhettünk. A szórakozásnak éjféltájt lett vége, akik pedig ott aludtak, finom reggelire számíthattak.

Megosztás