Kategóriák: EsztergomHírek

Elstartolt az MCC Feszt Esztergomban

A tehetség ünnepének nevezte a Mathias Corvinus Collegium rendezvényét, az MCC Fesztet Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára, az MCC alapítványának kuratóriumi elnöke augusztus 5-én, csütörtökön Esztergomban, a fesztivál megnyitóján. Habár az első napon felhőszakadás miatt villámárvíz alakult ki, estére már alábbhagyott a csapadék és a koncertekre szép számmal gyűltek össze a bulizni vágyó fiatalok.

A Mathias Corvinus Collegium olyan intézmény, amely nem gyököt von, hanem négyzetre emeli a tehetségeket, az MCC Feszt pedig a magyar lelemény, a magyar tehetség ünnepe – mondta Orbán Balázs a fesztivál megnyitóján. Hozzátette: a fiatalok szeretnek közösségben lenni és megvitatni az ország és a világ dolgait. Különböző nézeteket szeretnének hallani, és nyitottak arra, hogy azokat megvitassák – közölte. „Hiszünk a szólás és véleménynyilvánítás szabadságában, hiszünk a demokráciában, és olyan fesztivált szervezünk, ahol ezek az alapelvek érvényesülnek” – jelentette ki Orbán Balázs.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Esztergom fejlődésének szimbolikus eseménye volt az első Orbán-kormány idején a Mária Valéria híd felavatása, és a város most újra felívelő korszakában van.

Hernádi Ádám, a település polgármestere azt mondta, hogy a fesztivál jó alkalmat kínál Esztergom bemutatkozására.

Az augusztus 5-7. közötti fesztiválon az érdeklődők megismerkedhetnek az intézmény teljes képzési palettájával, valamint neves hazai és nemzetközi közéleti személyiségekkel. Az MCC Feszten a legismertebb magyar előadók és közéleti személyiségek olyan témákat vitatnak meg, mint a koronavírus-járvány, az Európai Unió előtt álló kihívások, a magyar kultúra fejlődési irányai és a siker titka kiemelkedő magyar vállalkozók szemszögéből.

A fesztivál első napján a MOL nagyszínpadon Gulyás Gergely és Schiffer András is beszélgetett, este pedig a Magashegyi Underground koncertje után a Csík Zenekar, majd az Intim Torna Illegál biztosította a talpalávalót. Akiknek pedig ez sem volt elég, azokat a Prímás-szigeten kialakított Party Arénában várták egészen hajnalig.

Forrás: MTI
Második fotó: MTI/Máthé Zoltán

Megosztás