Kategóriák: HírekKék hírek

Rengeteg fát megtépázott a vasárnapi vihar térségünkben

Mintegy tíz helyszínre, többnyire kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat térségünkben augusztus 1-jén, vasárnap kora este – tudtuk meg Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól.

A katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy Kesztölcön a templom előtt egy nagy fa ágai törtek le a viharban, melyek a villanyvezetéket is leszakították. A templom ajtaját a leszakadt faágak eltorlaszolták, így a hívők a szentmise végeztével egy ideig a templomba rekedtek. Az eset során három gépjármű sérült meg. A helyszínre a bajnai hivatásos, valamint a kesztölci önkéntes tűzoltók vonultak ki.

Dorogon, a Köztársaság úton egy tíz méteres fa dőlt ki, amely eltorlaszolta az utat. A helyszínre a nyergesújfalui tűzoltók vonultak ki, akik motoros láncfűrésszel feldarabolták a fa törzsét, majd megszüntették az útzárat.

Dorogon, a hatos akna dűlőnél szintén egy nagy fa dőlt az úttestre, ide az esztergomi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik motoros láncfűrész segítségével darabolták fel a fát.

Nagysápnál, a Bajna és a Bajót közötti úton is egy tízméteres fa dőlt az úttestre, ami teljes útzárat képezett. A helyszínre a bajnai hivatásos tűzoltók vonultak ki a fa összedarabolásához.

Esztergomban is egy nagy fa dőlt az úttestre a tavaknál. Itt több autós a könnyebb ágakat lehúzta az útról, viszont a nehezebben mozdítható törzseket a nyergesújfalui tűzoltók darabolták össze félpályás útzár mellett.

Táton, a Bajnai úton dőlt ki egy fa, ide a tokodi önkénteseket hívták. Piliscsévre pedig a nagyigmándi tűzoltók vonultak a viharkárokat felszámolni.

Borítókép: fakidőlés Dorogon a művelődési háznál (M. Ferenc fotója).
Második fotó: viharkár a kesztölci templomnál (N. Erika).
Harmadik fotó: fakidőlés Dorogon a művelődési háznál (K. Adrienn fotója).