Ittas vezetőkkel szemben intézkedek a rendőrök

Július 31-én, szombaton egy 38 éves nő ittasan járművével egy fának ütközött Dorogon. Esztergomban pedig egy 55 éves férfit szűrtek ki a forgalomból a rendőrök, aki ittasan, jogosítvány nélkül, forgalomból kivont autóval közlekedett.

Az esztergomi járőrök 21 óra 36 perckor Esztergomban, a Bánomi úton megállítottak egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost. Az iratok ellenőrzése során derült ki, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a járműre nem kötött kötelező felelősségbiztosítást, azt a forgalomból kivonták, átírási kötelezettségét elmulasztotta és nem tartotta magánál a forgalmi engedélyt. Az egyenruhások ezért szabálysértési eljárást indítottak vele szemben. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Az 55 éves férfit további mintavétel céljából a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították, majd a mérési eredmények alapján ellene büntetőeljárást kezdeményeztek.

A helyi járőrök 13 óra 26 perckor Dorogon, a Bányász köröndön anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ahol egy jármű fának ütközött. A sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, majd a mérési eredmények alapján a 38 éves nő ellen büntetőeljárást indítottak, és szabálysértési feljelentést tettek.

Forrás: police.hu