Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Maradandó fogyatékosságot okozott, egymillió forint jóvátételt fizetett

Tevékeny megbánás miatt megszüntették az eljárást azzal a férfival szemben, aki maradandó fogyatékosságot eredményező közúti balesetet okozott. A férfi közvetítői eljárásban egymillió forint megfizetésével tette jóvá a bűncselekménnyel okozott sérelmet.

A határozatban írt tényállás szerint az elkövető 2019. szeptember 3-án a 1121-es számú úton Tokod-Ebszőnybánya irányából a 1119-es számú út felé haladt gépkocsival. Ennek során a jobb irányba ívelő útkanyarulatban 80-85 km/órás sebességgel közlekedett, amelynek okán elvesztette járműve felett az uralmat. A férfi útpadkára hajtott, ezt túlzott balra kormányzással próbálta korrigálni, ezért a jármű átsodródott a másik forgalmi sávba. A sodródó gépkocsi nekiütközött a szabályosan érkező sértett gépkocsijának.

Az ütközést követően a sértett gépkocsija elhagyta az úttestet. A baleset következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el, az egyik törése maradandó fogyatékosság hátramaradásával gyógyult.

Közvetítői eljárásban az elkövető a sértettnek egymillió forint megfizetésével a bűncselekmény káros következményeit jóvátette, ezért az ügyészség az eljárást megszüntette.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség