Motorost ütött el a gondatlan sofőr

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélhetik azt a sofőrt, aki egy motorost ütött el Esztergom-Kertvárosban. A motorosnak maradandó fogyatékosságot eredményező kulcscsonttörése keletkezett.

A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki gépkocsival motorost ütött el kereszteződésben.

A vádirat szerint a férfi 2019. augusztus 27-én gépkocsit vezetett Esztergom-Kertvárosban. A férfi a közlekedése során a Dobó István utca és a Kinizsi utca kereszteződésébe érve az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla vonalában megállt, majd a kereszteződésbe egyenes irányban behajtott, amelynek során nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a szabályosan érkező motorosnak. A motoros megkísérelt jobbra kormányzással kitérni, azonban az ütközést elkerülni nem tudta, a gépjármű nekiütközött a motorkerékpár bal oldalának. A motorkerékpáron a sértett mögött egy utas utazott.

Az ütközés következtében a motorkerékpár a bal oldalára dőlve az úttestre zuhant. A motorkerékpár vezetőjének maradandó fogyatékosságot eredményező kulcscsonttörése keletkezett. A motorkerékpár utasa 8 napon belül gyógyuló térdzúzódást szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést, és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség