Letartóztatták a 85 éves késelőt

Elrendelte a bíróság az életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével gyanúsított esztergomi férfi letartóztatását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 85 éves férfi ellen. N. Sándor 2021. július 15-én délután Esztergomban előzetes szóváltást követően egy késsel több helyen megszúrta és megvágta főbérlőjét.

Az indítvány szerint az elkövető szívességből lakott a  sértett esztergomi házában. A sértett 2021. július 15-én közölte az elkövetővel, hogy el kell költöznie, mert lerontotta az épület állapotát. Emiatt konfliktus, szóváltás alakult ki, melynek során a gyanúsított egy 19 cm-es pengehosszúságú késsel több helyen megszúrta és megvágta a sértettet, ezek között a hasán is úgy, hogy a hasfalon 20-30 cm-es nagyságú seb keletkezett.

A sértetthez a szomszéd hívott mentőt, akit mentőhelikopterrel szállítottak kórházba.

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte július 16-án. A végzést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védő fellebbezést jelentett be ellene.

Forrás: police.hu / Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Megosztás