Elaludt vezetés közben, két utasa meghalt

Fogházbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki elaludt a jármű vezetése közben Nyergesújfaluban. Emiatt egy betonból készült villanyoszlopnak ütközött. A jármű két utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban elhunytak.

A halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki elaludt a jármű vezetése közben.

A vádirat szerint a férfi 2019. október 14-én hajnalban Nyergesújfalu lakott területén belül a Kossuth Lajos utcában személygépkocsit vezetett, a hátsó ülésen két utast szállított, akik a jármű biztonsági övét nem használták.

A sofőr a megengedett legnagyobb 60 km/óra helyett 85-95 km/óra sebességgel haladt, a járművezetés közben elaludt, ezért a jármű feletti uralmat elvesztette. Emiatt a férfi a járművel elhagyta a forgalmi sávot, előbb egy terelőszigetnek, majd az úttestet elhagyva a betonból készült villanyoszlopnak ütközött.

Az ütközés következtében a tartóoszlop kidőlt, a jármű két utasa olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy kórházi kezelés közben elhunytak. A sofőr a baleset következtében 8 napon belül gyógyuló koponyazúzódást szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtandó fogházbüntetésre és hosszabb időre járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség