Rendszeresen zaklatta és bántalmazta feleségét

Az Esztergomi Járási Ügyészség előbb magánlaksértés vétsége és zaklatás bűntette, majd mintegy egy év múlva testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a felesége sérelmére követte el a bűncselekményeket.

A vádirat szerint a férfi és a nő házassága megromlott, ezért a férfi 2019. májusban elköltözött a tokodi ingatlanból. A férfi 2019. június 7-én 21 óra 30 perc körül megjelent a nő tokodi lakóhelyén, a kerítésén átmászott, majd bement a házba. A házastársak veszekedése során a nő felszólította a férfit, hogy hagyja el az ingatlant. A férfi a felszólításnak nem tett eleget, hanem belerúgott felesége lábába, és pofon ütötte. A férfi azután hagyta el az ingatlant, hogy a nő kiabálni kezdett. A férfi a nő lábát ért rúgással nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. A férfi 2019. június 08-án telefonon kinyírással fenyegette meg sértettet.

Az Esztergomi Járási Ügyészség magánlaksértés vétsége és zaklatás bűntette miatt 2020. június 4-én nyújtott be vádiratot a bírósághoz.

A férfi kezdeményezésére 2020 februárjában a házastársak kibékültek, de ekkor még nem költöztek össze. Ezután a sértett gyakran meglátogatta férjét annak esztergomi otthonában. Két ilyen alkalommal az ittas férfi féltékenységében felpofozta a nőt, emiatt utóbb a nő a radiátornak esett és a szemét beütötte.

A sértett 2020. május 12-én a férfihoz költözött. Az ittas és féltékeny férj 2020. május 15-éről 16-ra virradóan a nőt többször pofon ütötte. Ezután a férfi kérlelte a sértettet, hogy bocsásson meg neki, a nő azonban közölte, hogy elhagyja őt, mire a férfi lefejelte feleségét, a székről lelökte, többször megütötte és megrúgta.

A sértett a 2020. május 16-ai bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására, ezért az ügyészség testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a két ügyet egyesítse, a férfit börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség