Fogházbüntetést kapott a vascsővel fenyegetőző férfi

Nem jogerősen 1 év 4 hónap fogházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki vascsővel a kezében fenyegette a sértettet.

A vádirati tényállás szerint a férfi és a sértett testvére között 2018. szeptember 13-án közlekedési baleset történt. Még aznap este a vádlott üzenetet küldött a sértettnek, amiben a testvérét kereste. A sértett nem válaszolt a vádlottnak, aki ettől ideges lett. A férfi másnap Messengeren fenyegető üzenetet írt a sértettnek, aki azt elolvasta, de nem válaszolt rá. A vádlott két nappal később, kora este egy esztergomi parkolóban meglátta a sértettet, megkérdezte tőle, hogy hol van a testvére. A sértett férfi közölte a vádlottal, hogy neki az egészhez semmi köze, hagyja őt békén, erre a vádlott egy autóemeléshez használatos vascsövet tartva megfenyegette a sértettet; „Ezzel foglak agyonverni!”.

A vádlott 2018. szeptember 26-án Esztergomban gépkocsijával követte a sértettet, aki egy ételszállító gépkocsival közlekedett. A vádlott több alkalommal intett a sértettnek, hogy álljon meg, aki ennek nem tett eleget, majd a vádlott a sértett elé hajtott és így igyekezett megállásra kényszeríteni. A sértett ezt követően több vezetési manővert alkalmazva hagyta el a vádlottat. A vádlott szintén ezen a napon egy esztergomi bisztróból úgy rendelt pizzát, hogy külön kérte, hogy azt a futárként dolgozó sértett szállítsa ki. A sértettben a fenyegetések komoly félelmet keltettek.

Az Esztergomi Járásbíróság, a 2021. július 6. napján tartott tárgyaláson, 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett zaklatás vétsége miatt 1 év 4 hónap fogházbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. A bíróság egy korábbi végzéssel kiszabott 1 év börtönbüntetés végrehajtását is elrendelte. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért és enyhítésért, a védő enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség