Kategóriák: DorogHírek

Dr. Völner Pál megtekintette a dorogi felújításokat

Június 23-án, szerdán dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője megtekintette a Dorogon zajló beruházásokat dr. Tittmann János polgármesterrel, Dankó Kristóf főépítésszel és Szenczi Gyulával az önkormányzat műszaki osztály vezetőjével.

A bejárás során először a Mária utca felújítási munkálatait tekintették meg, majd a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionhoz érkeztek, ahol jelenleg a talajfeltöltési munkálatok zajlanak. Végül ellátogattak a művelődési ház alagsorában készülő négysávos tekepályához is. A tekepálya tervezett átadása a 71. Bányásznap ünnepén lesz, 2021. szeptember 4-én.

– Új parkolók létesülnek, térköves járdaburkolat készül, majd hatvan babérmeggyfát ültetnek a cserjesor mellé a nyár folyamán. A járdaépítéssel párhuzamosan elhelyezik a beültetendő fák és a több mint 300 méter hosszan elnyúló sövénysor locsolásához szükséges csepegtetőrendszert, ahogy tették két évvel ezelőtt a megújult Iskola utcában – ismertette a Mária utca munkafolyamatait dr. Tittmann János polgármester.

– Dr. Tittmann János polgármester úrral tegnap bejártuk a fél várost – rengeteg előrelépés történt Dorogon az elmúlt években, és a munka nem áll meg továbbra sem. Mindketten azt szeretnénk, hogy a dorogiak minél jobb körülmények között élhessenek, dolgozhassanak, tanulhassanak, és bár a különböző költségvetési összegekért és fejlesztési forrásokért rendesen meg kell harcolnunk, a helyzet mégis kedvező, hiszen ennek a kormánynak kiemelten fontos a kisebb városok támogatása. Dorog emellett saját forrásból is sok projektet valósít meg, hiszen a város nagyon jól gazdálkodik – fejtette ki dr. Völner Pál, Dorog országgyűlési képviselője. Mint mondta, nemrégiben a Mária utca felújítása kezdődött meg, jól halad a Buzánszky Jenő stadion rekonstrukciója, és kialakítanak egy tekepályát is.

Forrás: dorog.hu / dorogimedence.hu

Megosztás