Kategóriák: EsztergomHírek

Papokat és diakónusokat szenteltek Esztergomban

Erdő Péter bíboros, prímás június 19-én, szombaton az esztergomi Nagyboldogasszony és Szent Adalbert-főszékesegyházban áldozópappá szentelte Eredics Gergő, Forgács Balázs, Kiss Géza Imre, Őri Imre és Riesz Domonkos diakónusokat, és szerpappá Bársony Árpád, Farkas Ferenc Ákos és Rónaszéki János akolitusokat. A szentmisén hálát adtak a jubiláns paptestvérek szolgálatáért is.

Az ünnepi szentmisén koncelebráltak Cserháti Ferenc és Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspökök, valamint az egyházmegye papsága.

A bazilika orgonájának hangja töltötte be a templombelsőt, amikor az asszisztencia a bíboros fogadására vonult a főszékesegyház bejáratához. „Oltalmazó Isten, tekints le, és nézz fölkented arcára” – szólt a bevonulási ének, majd Erdő Péter köszöntötte a szentelendőket, a jubilálókat, és kifejezte örömét, hogy a járvány lecsengése lehetővé tette, hogy megteljen újra a bazilika ünneplőkkel.

A szentlecke Szent Pál Korintusiakhoz írt második leveléből hangzott el, mely szakaszban az apostol a gyengeségével dicsekedik. Az evangéliumi részt a hegyi beszédből Szent Máté apostol megfogalmazásában hallhattuk. A szentelés kérése és a szentelendők méltóságáról való meggyőződés után Erdő Péter elmondta homíliáját, amely ide kattintva olvasható el!

Fotók, forrás: magyarkurir.hu