Rendszeresen lopta a whiskyt a dorogi üzletekből

Többszörös visszaeső tolvajokat ítélt el az Esztergomi Járásbíróság. A férfiak esztergomi és dorogi üzletekből loptak. Mindkét férfit jogerősen szabadságvesztésre ítélték.

Lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság az egyesített ügyben az egyik férfit 5 rendbeli lopás vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 2 év 4 hó fegyházbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 55.592 Ft vagyonelkobzásra, a másik férfit lopás vétsége miatt, mint különös visszaesőt 1 év börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az elsőfokú ítéletet az ügyész és a vádlottak is tudomásul vették, így az jogerős.

Az Esztergomi Járási Ügyészség két vádiratot nyújtott be, az Esztergomi Járásíróság az ügyeket egyesítette.

Az egyik vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 7-én az esztergomi üzletben egy darab 8.000 Ft értékű parfümöt lopott, azt a ruházatába rejtve vitte ki a boltból. Ebbe az üzletbe 2020. szeptember 3-án visszatért, ismét a ruházatába rejtett egy darab 10.000 Ft értékű parfümöt, azonban cselekményét az eladók észlelték. A férfi az üzletet el akarta hagyni, azonban a bolt dolgozói az ajtót elektronikusan lezárták, és felszólították a férfit a termék visszaadására. Az elkövető ezután vette elő a ruházatából a lopott parfümöt. A férfi ezt megelőzően 2020. július 18-án egy dorogi üzletből kétszer whiskyt, 2020. július 19-én egy dorogi boltból mosóporkapszulát, egy harmadik dorogi boltból 2020. július 26-án, 2020. július 28-án, és 2020. július 29-én összesen 8 üveg, 47.952 Ft értékű whiskyt lopott.

A másik vádirat szerint a két férfi egy sportruházati boltból eltulajdonított egy darab, 10.999 forint értékű trikót oly módon, hogy az egyik férfi az áruvédelmi eszközt ruháról letépte, és azt a termék felett tárolt cipőbe rejtette, miközben a társa a cselekményét egy pólóval eltakarta, fedezte, ezután a társa ezt a trikót a táskájába rejtette. Az elkövetők elloptak egy darab 15.999 forint értékű sortot is úgy, hogy egyikük a pólója alá rejtette az áruvédelmi eszközzel együtt, cselekményét biztonsági kamera rögzítette. Az elkövetők kimentek a boltból anélkül, hogy az elrejtett termékeket kifizették volna, ám egyiküknél az áruvédelmi kapu bejelzett, ezért az eladó utánuk szaladt. Az eladó az egyik férfi táskáját átkutatta, de abban nem talált semmit, mivel az ellopott ruházat a pólója alá volt rejtve. Az elkövetési érték összesen 27.598 forint. A lopással okozott kár teljesen megtérült, mert az esztergomi rendőrök a férfiaktól lefoglalták és a sértettnek visszaadták a lopott ruhákat.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó