Kategóriák: Hírek

Ön is segíthet a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyerekeken

A Bóné András Kommunikációs és Fejlesztő Iskola 20 éve működik a Bliss Alapítvány fenntartásában. Az Alapítvány 1987-ben jött létre, hazánkban elsőként kezdett alternatív kommunikációt tanítani központi idegrendszeri sérült, beszédképtelen és súlyosan mozgáskorlátozott gyermekeknek és fiataloknak.

Az iskolában alkalmazott különleges módszerekért az ország különböző területeiről fordulnak hozzájuk a beszélni nem tudó gyermekeiket nevelő családok, akik számára az iskola ingyen biztosította az oktatást, egészen a legutóbbi időkig.

A világjárvány miatt kialakult helyzet következtében romlottak az iskola fennmaradási esélyei. Ma már kizárólag úgy tudnák biztosítani ezt az egyedülálló szolgáltatást, ha minden gyermek családja havi 156 ezer forinttal járulna hozzá a működési költségekhez. Azonban, mint tudjuk, a többnyire egykeresős, igen súlyosan sérült gyermeket nevelő családok számára ez az összeg megfizethetetlen. Amennyiben ez az összeg nem gyűlik össze, úgy 18 súlyosan-halmozottan fogyatékos gyermek és fiatal szorulhat ki a megfelelő oktatásból. Ennek elkerülésére közös gyűjtést szerveznek, az egy évre való működési költség, 28.100.000 Ft előteremtése érdekében. Az ügy hatalmas tétje mellett az idő is rövid, az iskolából való kiszorulás szélén álló gyermekek szüleinek ugyanis július 9-ig kell jelezniük, hogy tudják-e vállalni az elkövetkező tanévet.

– Tudjuk, hogy sokan kérnek manapság, sok civil szervezet kéri a figyelmet, megértést és anyagi támogatást. A Bliss Alapítvány 35 éve folytat szakmailag kiemelkedő, emberileg tisztességes munkát. Akiken mi segítünk, azok nem választották maguknak ezt a sorsot, de az ő és családjaik élete is élhetőbbé válik, ha e sérült gyermekek és fiatalok nem otthon, a négy fal között, tétlenül, cél és remények nélkül pergetik napjaikat, hanem tanulnak, társak között vannak, nevetnek és rosszalkodnak, mint minden iskolásgyermek a világon. Kérjük, lehetőségeik szerint adományozzanak e súlyosan sérült gyermekek további oktatása érdekében – mondta a csolnoki Trexler Erik, a Bliss Alapítvány vezetője.

Akik szeretnék támogatni az alapítványt, azok átutalásosan, vagy PayPal-en keresztül tehetik meg!

Kedvezményezett neve: Bliss Alapítvány
Számlaszámuk: 11712004-20070579
PayPal: info@bliss.org.hu

Megosztás