Kategóriák: DorogEsztergomHírek

Esztergomi és dorogi kezdeményezést is támogathatnak a Tesco-ban

Már lehet szavazni a Tesco közösségépítő programjának pályázóira. Az esztergomi és a dorogi áruházakban az Alteregom Egyesület, a Fokról-Fokra Alapítvány és a Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány kezdeményezéseire szavazhatnak.

Idén tavasszal kilencedik alkalommal lehetett pályázni a közösségépítő tevékenységek támogatására a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjának keretén belül. Összesen 368 jelentkezés érkezett be március 29. és május 7. között. A pályázati anyagok közül független szakértők (Effekteam Egyesület) szakmai szempontok figyelembevételével választották ki azt a 173 (körzetenként maximum 3) projektet, amelyek összesen közel 42 millió forint támogatásban részesülnek majd.

A Tesco vásárlói 2021. június 14. és július 11. között szavazhatnak a szavazási fordulóba továbbjutott pályázatokra. Minden vásárlás után (összegtől függetlenül) 1 darab zsetont kapnak, amivel az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon az adott körzet 3 továbbjutó pályázatának egyikére szavazhatnak. Ezek közül a szavazási időszak végén a körzetenként legtöbb zsetont gyűjtő kezdeményezés 400, a második helyezett 200, a harmadik pedig 100 ezer forint támogatásban részesül projektje megvalósításához.

A 46-os körzetben (Esztergom és Dorog) az alábbi kezdeményezésekre szavazhatnak:

Alteregom Egyesület – Fától fáig!

Napjainkban egyre fontosabbá válik a városokban található zöldterületek, fák és növények védelme. „Fától fáig!” projektünk keretében szeretnénk bővíteni és javítani a városi zöldterületek minőségét. Célunk, hogy egy olyan közösségi teret alkossunk, ahol mind az itt lakók, mind az Esztergomba érkező vendégek természetközeli környezetben élvezhetnék az együtt eltöltött időt. Szavazatával abban támogat minket, hogy szebbé és élhetőbbé tegyük lakóhelyünket.

Fokról-Fokra A Fogyatékos Gyermekek Neveléséért és Oktatásáért Alapítvány – Kommunikálni élmény (AAK eszközök beszerzése)

„Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket.” Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij Szavazataikkal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az Alternatív és Augmentatív Komunikációs (AAK) eszközök segítségével sérült tanulóink is átélhessék a kommunikáció élményét, és ezáltal hatással lehessenek környezetükre.

Zöld Levelecske Nyílt Alapítvány – Állatok világnapja 2021

Mai világunkban a környezetvédelem kérdése a legégetőbb. És ebben az egyéni felelősségünk is hatalmas. Ha nem foglalkozunk bolygónk védelmével, mindannyian vesztesek leszünk. Ezt igyekszünk 30 éve működő nevelési programun keretében tudatosítani gyermekeinkben és családjaikban. Mivel a személyes tapasztalat útján megszerzett tudás a leghatékonyabb, olyan programokat szervezünk, ahol a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnek az állatokkal. Ebben kérjük a támogatásunkat.

Fotó, forrás: Tesco Sajtóosztály