Börtönbüntetést kapott az a nő, aki egy alvó sértettet akart kifosztani

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. június 14. napján tartott előkészítő ülésen, kifosztás bűntettének kísérlete és lopás vétsége miatt jogerősen 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki az esztergomi buszállomás várótermében ki akarta fosztani az ittas állapotban lévő sértettet.

A megállapított tényállás szerint a nő 2019. november 27-én 20 óra 50 perc körüli időben egy esztergomi buszállomás várótermében odament az erősen ittas állapotban lévő sértetthez, aki a padon aludt, és a sértett derekán lévő övtáskában értékek után kutatott azért, hogy azokat jogtalanul eltulajdonítsa. A vádlottat a bűncselekmény elkövetésében egy biztonsági őr zavarta meg és így a sértettől nem tudott ellopni semmit. A vádlott cselekményét a várótermi kamera rögzítette.

A nő ezen kívül 2020. január 4-én egy mogyorósbányai családi házba, valamint egy garázsba is bement jogtalanul és a garázsban lévő gépkocsiból térképet, napszemüvegeket, továbbá 1.720 forintot tulajdonított el.

Forrás: Tatabányai Törvényszék / Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
Borítókép: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség