Kategóriák: HírekKék hírek

Letartóztatásban maradhat a fémtolvaj

Meghosszabbíthatják a letartóztatását annak a férfinak, aki társával egy pilismaróti üzemből rézből készült anyagokat tulajdonított el.

Az indítvány szerint két férfi 2021. május 13-án  22.00 és 23.00 közötti időben  egy pilismaróti telephelyre úgy hatoltak be, hogy az üzem csarnokának ajtaját felfeszítették, és onnan eltulajdonítottak összesen 201.000 Ft értékben rézcsöveket, rézszalagot, rézkorongokat és réz kábelvégeket, réz golyós csapot, réz csapokat, és egy darab szürke műanyag ládát. Az elkövetőket a betörést követően 2021. május 14-én 04 óra 05 perckor a lopott anyagok szállítása közben Dömösön állították meg és fogták el az esztergomi rendőrjárőrök.

Az ügyészség indítványa alapján az egyik férfi letartóztatását a bíróság 2021. május 16-án rendelte el, mert vele szemben fenn áll a bűnismétlés veszélye, és az eljárás megnehezítésének a veszélye.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását három hónappal azaz 2021. szeptember 16-ig hosszabbítsa meg.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó
Fotók: police.hu