Lopási céllal utaztak Szlovéniába

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi és kecskeméti férfivel szemben, akik bérelt kocsival mentek lopni Szlovéniába.

A vádirat szerint egy kecskeméti és egy esztergomi férfi egy bérelt személygépkocsival azért mentek Szlovéniába, hogy ott lopjanak. A két férfi 2018. július 14-én 11 óra 30 perc és 12 óra között a Bovec város közelében lévő Kluže erőd mellett parkoltak az autóval, amikor az osztrák sértett is ott parkolt a gépjárművével. Az osztrák sértett és utasa értékeiket az autóban hagyták, gyalogosan mentek a közeli erődhöz, miközben az autó egyik ablakát nyitva hagyták.

Az egyik elkövető a nyitva hagyott ablakon keresztül az autóból kivette és eltulajdonította az osztrák sértett útlevelét, az egészségügyi kártyáját, a bankkártyáját, a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel, valamint a gépjármű utasának bankkártyáját és hitelkártyáját.

A másik elkövető figyeléssel biztosította társa cselekményét. Az okozott kár az osztrák sértett vonatkozásában forintba átszámítva összesen 77.180 Ft. A tolvaj férfi 25.000 Ft-ot fizetett a társának a fuvarért és a figyelésért.

Magyarország Legfőbb Ügyészsége 2019-ben vette át a büntetőeljárást a Szlovén Köztársaság Igazságügyi Minisztériumától.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a tizenkétszer büntetett többszörös visszaeső férfit és a kétszer büntetett különös visszaeső férfit az Esztergomi Járásbíróság börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra, továbbá a tettes férfit 52.180 Ft, míg a bűnsegéd férfit 25.000 Ft vagyonelkobzásra ítélje.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó