Kategóriák: HírekKék hírek

Öt év fegyházbüntetést kapott az erőszakos lábatlani magánlaksértő

Magánlaksértés, bántalmazás és zaklatás miatt – nem jogerősen – öt év fegyházbüntetésre ítélték azt a többszörös visszaeső férfit, aki a bűntetteit Lábatlanon követte el.

Az Esztergomi Járásbíróság a 2021. június 1. napján tartott folytatólagos tárgyaláson megállapította a vádlott bűnösségét magánlaksértés bűntettében, folytatólagosan elkövetett zaklatás vétségében és bűntettében, valamint testi sértés bűntetténnek kísérletében, ezért őt halmazati büntetésül – mint többszörös és a testi sértés bűntette vonatkozásában erőszakos többszörös visszaesőt – 5 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője fellebbezést jelentett be felmentés, illetve enyhítés miatt. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta, mely ellen a vádlott és a védője szintén fellebbezést nyújtott be.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2019. június 16. napján 00 óra 30 perc körüli időben megjelent a sértett lábatlani házánál, ahol a kaput berúgva bement az udvarra, az ajtón dörömbölt és hangosan trágár módon szidalmazta a sértettet, mivel őt hibáztatta az élettársi kapcsolata megszűnéséért. A vádlott a ház ablakán lévő redőnyt ütötte és betörte az ablakot, mindeközben azzal fenyegette a sértettet, hogy megöli.

Ezt követően 2019. július 3. napján 22 óra 26 perc körüli időben a vádlott ismét megjelent a sértett házánál, ahol a korábban megrongált kapun keresztül, engedély nélkül bement az udvarra, ott az ajtón dörömbölt, üvöltözött és ismét megfenyegette a sértettet azzal, hogy megöli.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék