Kategóriák: HírekKék hírek

Letartóztatták azt a férfit, aki ittasan fának ütközött és az utasa meghalt

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki 2021. május 23-án hajnalban Tarján és Gyermely között ittasága okán a járművet nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, ezért lehajtott az úttest jobb szélén lévő füves partoldalra és a gépkocsival egy fának ütközött, ezt követően az utasa a baleset következtében elhalálozott.

A férfi 2021. május 23-án hajnal 2 óra körüli időben Tarján és Gyermely között ittas állapotban vezette a tulajdonát képező személygépjárművet, mellette utazott a sértett is. A gyanúsított Tarján települést elhagyva egy jobbra ívelő kanyarban ittasága okán a járművet nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, ezért lehajtott az úttest jobb szélén lévő füves partoldalra és a gépkocsival egy fának ütközött. Ezt követően a gyanúsított újraindította a gépjárművet és továbbhajtott Gyermely irányába, útközben utasa rosszul lett, emiatt a gyanúsított félreállt a gépjárművel, értesítette a mentőket, megpróbálta újraéleszteni a sértettet, aki azonban olyan súlyos, életveszélyes koponyasérülést szenvedett el, hogy hajnal 3 óra körüli időben életét vesztette.

A Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának nyomozói halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként az elkövetőt. A gyanúsított vallomása szerint a járműve előtt elhaladó szarvas miatt kormányozta a járművét jobbra és tért le az úttestről.

Az ügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2021. május 25-én egy hónap időtartamra elrendelte, tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné.

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a gyanúsított védője az ülésen nem volt jelen, így 3 nap áll rendelkezésére a jognyilatkozata megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu