Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Századik születésnapján köszöntötték

„Isten éltesse a 100 éves Szautner urat! Karcsi bácsi jókedvének és egészségének egyik titka az, hogy minden nap sétál egy nagyot – a másik pedig, hogy jó magyar bort is szokott inni, persze csak mértékkel.” – írta dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

A május 24-ei, pünkösdhétfői köszöntésen dr. Völner Pál mellett jelen volt az ünnepelt családja, Mihelik Magdolna Nyergesújfalu polgármestere, Horváthné Károly Anikó, a Szent Mihály Idősgondozási Központ intézményvezetője, a dolgozók és az idősotthon lakói.

Mihelik Magdolna elmondta, hogy jelenleg Szautner Károly Nyergesújfalu legidősebb lakója. Horváthné Károly Anikó pedig hozzátette, hogy huszonkét éve, vagyis a központ működésének kezdete óta vártak arra, hogy valakit felköszönthessenek a századik születésnapja alkalmából.

Szautner Károly röviden felidézte életét: elmondta, hogy hatéves korában tanult meg magyarul, addig csak svábul beszélt. Fiatalként kimondottan szeretett sportolni, többször átúszta keresztbe a Dunát. Élete legnehezebb időszaka az volt, amikor a második világégés alkalmával a keleti fronton szolgált. Később kőművesként dolgozott, 10-20 fős brigádjával lakóépületeket építettek. Régen saját bort is készített, sőt öt saját szőlője is volt a környéken.

A torta és az ajándékok mellett az igazi meglepetés az Orbán Viktor miniszterelnök úrtól kapott emléklap volt. Természetesen a pezsgőzés sem hiányozhatott, a jelenlévők közösen koccintottak Karcsi bácsi egészségére.

Forrás: hidlap.hu / Völner Pál Facebook oldala
Fotók: Völner Pál Facebook oldala

Megosztás