Kategóriák: DorogHírek

Napelempark is épül a dorogi Richterben

Több beruházás is folyamatban van a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelepén. Többek között napelemparkkal és új mikrobiológiai ellenőrző laboratóriummal bővül a vállalat. A 120 éves jubileum kapcsán pedig számos programmal készül a vállalat Dorogon is.

A beruházásokról Garai Zoltánnal, a Dorogi Fióktelefon főmérnökével beszélgettünk.

Megújuló energia a Richterben

Garai Zoltán elmondta, hogy a zöldenergia felhasználást célzó beruházás két ütemben valósul meg. Az első ütemben, a már meglévő épületekre helyeznek el napelemeket, a második lépésben pedig egy zöldmezős napelemparkot telepítenek a gyár területére, összesen 2 Megawatt teljesítménnyel. Összehasonlításképpen ez 20.000 darab 100 wattos izzónak megfelelő teljesítmény. A beruházást követően várhatóan a vállalat villamos energia fogyasztásának 8%-át megújuló energiából tudjuk fedezni. „Fontos vállalati irányelv az, hogy minél több környezettudatos beruházás valósuljon meg a gyáregységnél.” – tette hozzá a főmérnök.

Mikrobiológiai ellenőrző laboratórium

A megújuló energiaforrások mellett a Minőségirányítási Főosztály egy új épülettel bővül (MIFO-D), ahol egy mikrobiológiai ellenőrző laboratórium létesül. „Ezzel a beruházással bővül a tevékenységi kör kapacitása. Ebben az üzemben a különböző területekről érkező készítmények mintáit mikrobiológiai minősítésnek vetik alá.” – világított rá a folyamatra Garai Zoltán. Kiemelte, hogy ezzel a beruházással új munkahelyeket is teremtenek a térségben.

Korszerűsítik a tartályparkot

A Richter dorogi gyáregységénél a vegyianyag ellátási rendszer modernizálódik. A korszerűsített tartálypark révén a legszigorúbb biztonsági előírások mellett, automatizált folyamaton keresztül jut majd el a gyógyszerkészítéshez szükséges alapanyag az adott üzembe. A főmérnök kiemelte: „Ez azért előnyös, mert ezzel a beruházással hatékonyabban fejthetik majd le a vegyianyagokat a tartálykocsikból, és azok emberi érintkezés nélkül jutnak el az éppen aktuális munkaállomásokra” – tette hozzá Garai Zoltán.

120 éves a Richter

„A 120 éves jubileumra is készülünk. A cég logójával és a 120-as számmal ellátott látványos, világító táblát készítettünk el, amelyet egy forgalmas dorogi közterületen helyezünk el. Budapesten és Debrecenben ezt az alkotást már kihelyeztük, ami nagy népszerűségnek örvend, hiszen sokan fotózkodnak a környezetében” – mondta el a jubileum kapcsán a főmérnök. A járványhelyzet miatt a helyi programokat inkább őszre terveztük. Dorogra érkezik például a Richter Egészségváros nagyszabású rendezvénye, és a 120 éves jubileum alkalmából 120 fát is szeretnénk elültetni a településen. Ezzel is példát szeretnénk mutatni a környezetvédelem, a környezettudatosság terén, valamint támogatni kívánjuk a város zöldfelület bővítési programját – mondta zárómondatként a jó hírt Garai Zoltán.

A napelemről készült fotó illusztráció!

Megosztás