Kategóriák: EsztergomHírek

Kompenzálják a parkoló bérlettel rendelkező esztergomiakat

A kormány döntésének értelmében 2021. május 25-től megszűnik az ingyenes parkolás. A 2020-as évben április 6-a után két alkalommal, összesen közel fél évig a parkolás ingyenes volt – írja Hernádi Ádám polgármester a Facebook oldalán.

Mivel a 2020. április 6-a után is érvényes parkoló bérletet vásárlók hátrányba kerültek azzal, hogy ők bérlet formájában fizettek a parkolásért, miközben az országosan ingyenessé vált, ezért Esztergom Város Önkormányzata a bérlettel rendelkezőket kompenzálni kívánja.

Emiatt a vonatkozó önkormányzati rendelet módosítása értelmében a 2020. éves, illetve a 2020. április 6. napja után lejáró féléves bérletek érvényességi ideje 2022. január 31. napjára módosul. A hosszabbítást nem kell kérvényezni, minden érintett számára automatikusan megtörténik.

Akik nem tartoznak a fenti körbe, azok az idei új bérleteket, áremelkedés nélkül, változatlan áron vásárolhatják meg. A parkolóórákat a Gran Parkoló Kft. kedd reggel üzembe helyezi, azonban 2021. június 6-ig a parkolóőrök csak figyelmeztetnek a díjfizetési kötelezettségre.

Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala

Megosztás