Kategóriák: HírekKomárom-Esztergom

Kitüntetésben részesült a vízügyi igazgatóság három munkatársa

Idén a Víz Világnapja alkalmából Balázsné Lampert Zsuzsanna, illetve Trifusz Péter kapott miniszteri elismerést példaértékű munkájáért. A Duna Nap kapcsán pedig Szilbekné Molnár Katalin tárgyjutalmat vehetett át – tájékoztatott az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVIZIG).

A kitüntetésről előzetesen csak egy értesítést vehettek át az érintettek, tekintve, hogy a pandémia helyzet miatt elhalasztották az ünnepséget. Ezt az alkalmat végül május 19-én pótolták be az igazgatóság dísztermében.

Balázsné Lampert Zsuzsanna az ÉDUVIZIG Vízrendezési és Öntözési Osztály nyugalmazott osztályvezető-helyettese Kvassay Jenő Emlékérem miniszteri elismerésben részesült a Víz Világnapja alkalmából.

Zsuzsanna 40 évvel ezelőtt kezdett el dolgozni igazgatóságnál, mint vízhasznosítási területi előadó. Munkáját évtizedeken keresztül precízen és lelkiismeretesen hajtotta végre. Szakmai tudása alapján a szakágazatot érintő stratégiák kidolgozásában, illetve azok véleményezésében is kiemelkedő feladata volt. Szakmai felkészültsége alapján projektek tervezési és kivitelezési folyamatait irányította, melyet hűen tükröz a 2008 – 2015. évek között végrehajtott „Szigetközi mentett oldali és hulláméri vízpótló rendszer ökológiai célú továbbfejlesztése” című fejlesztés irányítása projektvezetőként, majd szakmai vezetőként. A vízkár-elhárítási feladatok végrehajtásában is jelentős szerepet töltött be, a Központi Műszaki Ügyelet egyik ügyeletvezetőjeként számos védekezésben részt vett. 2019-ben vonult nyugdíjba a Vízrendezési és Öntözési Osztály osztályvezető-helyetteseként.

Trifusz Péter a Tatai Szakaszmérnökség szakaszmérnök- helyettese Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült a Víz Világnapja alkalmából.

Péter 11 éve került az igazgatóság Tatai Szakaszmérnökségére területi felügyelőként. Felvétele után 2 héttel már rátermettségét és szakmai ismereteit bizonyította a Cuhai-Bakony-ér völgyében zajlott rendkívüli vízkárelhárítási feladatokban majd a helyreállítási munkák során. Az áradás következtében beszakadt M1-es autópálya helyreállításának vízügyi vonatkozású feladatait ugyancsak ő irányította. Ugyancsak 2010-ben részt vett a tiszai, majd az Esztergom-Tát árvízvédelmi szakasz dunai árvízvédekezésében. A 2013. évi rendkívüli dunai árvízvédekezés során a 01.01. védelmi szakaszhoz tartozó települések (Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu) műszaki irányítójaként volt beosztva. A védekezések során higgadt, megfontolt döntései és magas műszaki tudása tette kiemelkedővé és hitelessé a kollégái és a külső partnerek szemében. 2014-ben pedig a Mura-menti helyi vízkárelhárítási védekezésben bizonyította kiváló szakmai hozzáértését. 2018-tól előlépett a szakaszmérnök-helyettesi posztra, valamint védekezési időszakban a Komárom-Almásfüzitő árvízvédelmi szakasz védelemvezető helyettesévé.

A Duna Nap alkalmából pedig főigazgatói tárgyjutalmat, Gátőrkardot vehetett át Szilbekné Molnár Katalin az ÉDUVIZIG Vízrendezési és Öntözési Osztály jelenlegi vezetője kiemelkedő és példamutató szakmai munkája elismeréséül.

Katalin több évtizedes vízügyi szolgálata alatt szakaszmérnökként és osztályvezetőként is kitűnt alapos és precíz munkájával. Helyi védelemvezetőként és központi védelemvezető-helyettesként több jelentős árvíz- és belvízvédekezést irányított. Országosan is elismert szakértője a vízgazdálkodási társulati rendszert érintő kérdéseknek. Több jelentős vízügyi beruházás megvalósításában vett részt korábban kivitelezőként, illetve az elmúlt években szakmai felelősként. Szorgalma, munkabírása és elhivatottsága példaértékű lehet a fiatal mérnöknemzedék számára is.

Fotó, forrás: ÉDUVIZIG)

A borítóképen (balról jobbra): Láng István OVF főigazgató, Szilbekné Molnár Katalin osztályvezető, Balázsné Lampert Zsuzsanna ny. osztályvezető-helyettes, Trifusz Péter szakaszmérnök-helyettes, Németh József ÉDUVIZIG igazgató.