Munkáért ment, lopott pénzzel távozott

Állásinterjúról tartott hazafelé egy férfi Esztergomban. Útközben betért egy építkezésre, és az ott lévő műhelyben hagyott táskából ellopta a benne lévő pénzt.

Lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy 51 éves férfi ellen. A gyanú szerint H. József 2021. február 21-én bement egy Esztergom-kertvárosban lévő építkezésre, hogy munka után érdeklődjön. Benézett az egyik műhelybe, ahol az asztalon talált egy táskát. Kivette a benne lévő pénzt, majd távozott. A sértett, amint észrevette a lopást, feljelentést tett a rendőrségen. Az esztergomi rendőrök adatgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy azonosítsák a tettest, akit 2021. május 19-én elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy állásinterjúra érkezett aznap Esztergomba, és amikor ott végzett, elindult hazafelé. Útközben bement egy építkezésre, abban a reményben, hogy tudnak számára munkát adni. Amikor azonban a műhelyben meglátta a táskát, élt a lehetőséggel, kivette a benne lévő pénzt, amit később elköltött.

Forrás: police.hu