Kategóriák: DorogHírek

Erdélyiekkel táboroznak a dorogi református hittanosok

A Dorogvidéki Református Egyházközség július első hetében rendezi meg hittantáborát Balatonszepezden, ahol az erdélyi válaszúti, valamint felsőboldogfalvai hittanosok a dorogiakkal együtt táborozhatnak.

A hittantábor a dorogi gyülekezet 1-8. osztályos hittanosaival, az erdélyi válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány szórványkollégiumának kisdiákjaival, az erdélyi felsőboldogfalvai református hittanosaival, valamint középiskolás fiatalokkal, csoportvezetőkkel és felnőtt segítőkkel valósul meg július 5-e és 9-e között a szekszárdi önkormányzat balatonszepezdi táborában.

Pungur Béla lelkipásztor megkeresésünkre elmondta, hogy a gyerekek délelőttönként áhítaton, énekórákon és csoportfoglalkozásokon vehetnek részt, délután pedig strandolással, kirándulással, valamint sok-sok játékkal folytatják. Este táncházzal, népdal- és népi játékokkal, kézműves-foglalkozásokkal zárják a napot. Az utolsó délután pedig akadályversenyt szerveznek, este pedig tábortüzet raknak.

„Hittan, bibliaismeret, néptánc, kézműveskedés: együtt, egymással a határtalan szeretet útján. Ezekkel a szavakkal jellemezném táborunkat” – mondta a lelkipásztor.

A helyi résztvevők maguk fizetik a tábor költségét, a gyülekezet pedig az erdélyi vendégek költségét finanszírozza. Az „241.EKCP-KP-1-2021/1-000302” számú „Egyházi közösségi célú programok támogatása” című pályázatban elnyert négyszázezer forintos összegből pedig az autóbuszos utazásokat és kirándulásokat fedezik.

Fotók: Dorogvidéki Református Egyházközség (korábbi tábor)