Kategóriák: DorogHírek

Gyászol a Dorogi Bányász Zenekar

Életének 85. évében elhunyt id. Uresch Miklós, a Dorogi Bányász Zenekar örökös tiszteletbeli elnöke – adta hírül Bohner Antal a zenekar közösségi oldalán.

Uresch Miklós 1935-ben született és 1950-ben kezdte zenekari pályafutását a „Nagy generáció” tagjaként. Mindig szívén viselte a zenekar sorsát kottatárosként, titkárként és elnökként maradandót alkotott az utódok számára. Mikor visszavonult az aktív zenéléstől, az egyesület tagjai közfelkiáltással „Örökös Elnökükké” fogadták.

„1964-ben ismertem meg Miklóst, aki igazi barátként, mentorként egyengette zenekari pályámat, amit ezúton is szeretnék megköszönni. Az eltelt több mint ötven évben együtt zenélhettem Vele Siklóstól Várpalotáig és Osztravától Kissleggig, sikerekben gazdag éveket töltöttünk el a Bányász Zenekarban. 70 év zenekari tagságot kevesen mondhatnak magukénak. Ő az, aki ennek a generációnak utolsó képviselője volt és most eltávozott közülünk, hogy csatlakozzon korábbi zenész társaihoz és együtt fújja hangszerét a többiekkel. Most fájó szívvel búcsúzni kell, mert azt mondják ez az élet rendje, de ez nem örökre szóló búcsú, valamikor minden zenész ott fenn fogja folytatni, mert az emberi élet múlandó, de a zene örök.” – emlékezett vissza Bohner Antal.

Borítókép: Uresch Miklóst 80. születésnapján köszöntik

Megosztás