Kategóriák: EsztergomHírek

Pro Urbe díjat kapott a Magyar Suzuki távozó vezérigazgatója

Május 10-én, hétfőn Pro Urbe Esztergom kitüntetést adott át dr. Völner Pál országgyűlési képviselő társaságában Hernádi Ádám polgármester a Magyar Suzuki Zrt. távozó vezérigazgatójának, Abe Yoshinobunak.

„Abe Yoshinobunak vezetése alatt Esztergomban a japán és magyar szakemberek együttműködése nyomán születtek azok az eredmények, melyek a világ élvonalában tartják a Suzukit. Egész városunk nevében köszönöm Abe Yoshinobu vezérigazgató úr 2016 óta tartó esztergomi munkáját!” – így méltatta a polgármester a díjazottat a közösségi oldalán.

„Sok kihívásban és még több sikerben volt részünk az elmúlt öt évben itt Esztergomban, a Suzuki Japán és India után harmadik legnagyobb üzemegységében. Köszönöm munkatársaimnak, partnereinknek és beszállítóinknak a mindig konstruktív és előremutató közös munkát, és sok sikert kívánok a továbbiakban is” – így búcsúzott még áprilisban a leköszönő vezérigazgató.

Abe Yoshinobu 1978 óta dolgozik a Suzuki Csoport berkeiben: számos posztot töltött már be a japán központban csakúgy, mint nemzetközi vonalakon. A tokiói Sophia Egyetemen végzett nemzetközi közgazdász szakon. Abe a Suzuki Motor Corporation Globális Autó Marketing Divíziójánál kezdte pályafutását. Karrierjének első 12 évében szakmai tapasztalatot szerzett a közép- és dél-amerikai piacokon, majd az észak-amerikai piac következett, valamint indiai és pakisztáni projektek. 1990-ben Abe urat az új-zélandi és ausztrál üzleti műveletek vezetőjévé nevezték ki a Suzuki Motor Corporation hamamatsui központjába, majd 1992-ben a Suzuki New Zealand vezérigazgatója lett. 1997-ben visszatért Hamamatsuba a Globális Autó Marketing Divízióhoz az észak-amerikai piac felelőseként, majd az American Suzuki értékesítési és marketingigazgatója lett. Két évvel később kinevezték a Suzuki Canada vezérigazgatójává, négy évvel ezután pedig, 2004-ben a Suzuki India projekt vezetője lett. 2010-ben végül ő lett a Suzuki Great Britain vezérigazgatója is. 2016-tól 2021-ig látta el a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatói feladatait. Nős, három gyermek édesapja. Szabadidejét szereti dalszerzéssel tölteni, több hangszeren is játszik.

Forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala / Magyar Suzuki Zrt.
Fotók: Hernádi Ádám Facebook oldala